Széles Sándor könyvbemutatója: Gyárfás Tamás – nem, Szepesi Nikolett – igen!

úszás_Széles Sándor 440, könyvekkel a háttérben

Felettébb érdekes sajtóbemutatóra került sor csütörtökön, június 12-én délben. A címszereplő Széles Sándor úszóedző, akinek mondanivalóját Amler Zoltán rendezte sajtó alá. A könyvnek már a címe is sokat sejtető („A halálraítélt”), ám hogy ez nem egészen indokolatlanul kapta éppen ezt, a tájékoztatón történtek is igazolták.

 

Egészen pontosan a meg nem történtek. Ugyanis a meghívott rangos sokaságból   s e n k i   nem tudott egy órácskát szakítani arra, hogy az eseményen ott legyen. Amint a kiadó, az Ulpius ház munkatársa elmondta, a hívó szóra szinte kapásból jött a válasz a Magyar Úszók Szövetsége elnökétől, Gyárfás Tamástól, hogy márpedig ez az időpont neki éppen nem felel meg. Közbevetésével e sorok írója azt firtatta, miért nem kértek Gyárfás Tamástól neki tetsző terminust és azután szervezték volna hozzá a többieket…

úszás_Széles Sándor kitereget,  14. 03. 18.

Szóval Gyárfás nem, Czene Attila  nem, Gyurta Dani külföldön van – és ez a felsorolás így ment tovább. Amikor kiderült, hogy az összes, fontosnak vélt személy nem ért oda, akkor jött a kontraszt: a szexkönyvei révén híressé lett Szepesi Nikolett viszont eljött – igaz, ő a könyvei okán szinte családtagnak számít az Ulpius Kiadónál…

A prominens távolmaradók között kiemelten szó esett Balczó Andrásról, mint akinek távollétét Széles Sándor különösen sajnálja.

úszás_Széles, 440, dedikáció

E sorok elkövetője kíváncsi volt, mi is az igazság Balczóval kapcsolatban, ezért őt, magát, a háromszoros olimpiai- és tízszeres világbajnok öttusázót kérdeztem meg a témával kapcsolatban.

– Széles Sándorról jó véleményem van, tisztelem-becsülöm őt a sikeres edzői munkásságáért. Ám a kiadótól felhívott valaki, akinek elsőre megköszöntem a lehetőséget és közöltem, hogy legjobb szándékom ellenére sem tudok elmenni, mert annyira be vagyok táblázva. A könyvet meg fogom venni és el is olvasom. Ha utána kérdeznek és lesz érdemi mondandóm, szívesen állok rendelkezésre.

Az illető ennek ellenére egyre erőszakosabban invitált, s mikor már ötödször futott neki, azt is hozzátette, ő nem akar erőszakoskodni. Én pedig pontosan ezt éreztem végig az egész beszélgetés folyamán…

A sor végére értünk hát, sokan távolmaradtak, telefonálni viszont többen is fontosnak tartották. Mindenki arról érdeklődött, lesz-e a könyvben valami olyannyira izgalmas téma, amiért esetleg más úton kell majd elégtételt venniük?

Széles Mester mindenkit megnyugtatott: szerinte egyetlen feljelentésre sem kerülhet sor, miként a szponzorok sem lesznek elriasztva a sportág közeléből azért, mert a könyv mondanivalójában túllépne bizonyos határokat.

úszás_Széles Sándor 440_Szepesi Nikolett

Miután akiktől lehetett volna kérdezni, nem jöttek el, így maradt Szepesi Nikolett, aki röviden csak ennyit mondott:

– Nagyon szívesen jöttem el a bemutatóra és megismétlem, amit már valahol megjelentettek tőlem idézetként. Szerintem Széles Sándor a legjobb úszóedző Magyarországon.

 

 

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.