Szentesi uszodaavató: kiütötte az ausztrálokat a női vízilabda-válogatott

Hevesi AnitaA magyar női vízilabda-válogatott rendkívül magabiztosan, hét góllal nyert az olimpiai bronzérmes ausztrál csapat ellen a Szentesen rendezett, uszodaavatóval egybekötött csütörtöki felkészülési mérkőzésen.

Merész András együttese az oroszországi Hanti-Manszijszkban augusztus 12. és 17. között sorra kerülő világkupára készül, ott éppen az ausztrálokkal, valamint az amerikaiakkal és a dél-afrikaiakkal szerepel majd egy csoportban.

A júliusi, margitszigeti Európa-bajnokságon bronzérmes magyar válogatott nagyszerűen játszott, 2-2 után állva hagyta riválisát és 5-2-re nyerte az első negyedet.

A második szakasz egyetlen találatát Kisteleki Hanna szerezte, majd harmadik felvonásban a vendégek megtörték közel negyedórás gólcsendjüket, de így is ötgólos hátrányból kezdték a zárónegyedet.     Az utolsó nyolc percben is a magyarok elképzelése érvényesült, így fölényesen nyerték a találkozót.

Magyarország-Ausztrália 12-5 (5-2, 1-0, 3-2, 3-1)
A magyar gólszerzők: Kisteleki H. 3, Bujka 3, Szűcs 2, Antal 2, Keszthelyi 1, Takács 1.

Felavatták a szentesi fedett uszodát

Több évi tervezést s a tavaly júniusi első kapavágást követően felépült, és csütörtökön ünnepélyesen átadták Szentes új fedett uszodáját, amelyet a Magyarország-Ausztrália női válogatott vízilabda-mérkőzéssel avattak fel.

A mérkőzés előtt rendezett ceremónián, amelyen a város vezetői mellett részt vett Kemény Dénes, a sportági szövetség elnöke is, elhangzott, hogy a sport célú infrastruktúra fejlesztésére fordítható TAO-pénzekből 860 millió forint gyűlt össze, amihez a város 300 milliós önrészt adott, így állt össze a csaknem 1,2 milliárdos büdzsé. Az elsősorban az úszókat és vízilabdázókat segítő uszoda 50×25 méteres, olimpiai méretű medencét, több mint 700 személyes lelátót, csapatöltözőket és kiszolgálóhelyiségeket foglal magába.

A delmagyar.hu beszámolója szerint a fürdőfejlesztés nem ért véget, rövidesen startol a 900 millió forintos wellness- és szaunarészleg kivitelezése, amelyet szintén egy év alatt kell felhúzni. Azután pedig az 1930-as években létesült 50 méteres szabadtéri medence 200 millió forintos rekonstrukciója következik.

(MTI)

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.