Szenzáció Melbourne-ben, kiesett Djokovics!

Stanislas Wawrinka - Fotó: ausopen.org

Stanislas Wawrinka – Fotó: ausopen.org

Két szenzációs játékos Stanislas Wawrinka és Novak Djokovics összecsapását a svájci teniszező nyerte meg a rövidítés nélküli ötödik játszmában.
A Stanislas Wawrinka szempontjából gyorsan elszállt első játszma után magára talált a svájci játékos. A kitűnően adogató Wawrinka szórta az ászokat és ami még ennél is fontosabb két szetten keresztül egyetlen bréklabdához sem engedélyezett Novak Djokovicsnak. A fordítás után a szerb játékosnak már az egyenlítésért kellett küzdeni, majd egy jókor érkezett brékkel sikerült egalizálnia.

A döntő szett elején Djokovicsnak gyorsan sikerült még egy egyszer elvennie Wawrinka adogatójátékát, ám a svájci azonnal visszabrékelt. Innentől kezdve már mindketten egyre kevesebbet kockáztattak. Az 5. játszmában 5:5, 40-15-ös állásnál eleredt az eső, ám nem csukták be a Rod Laver Aréna tetejét, csak feltörölték a vonalakat. Wawrinka egy ásszal folytatta!

A szerb játékos háromszor adogatott a mérkőzésben maradásért, amit meg tudott csinálni Nole. Végül Djokovics szempontjából 7:8-nál egy keresztabdát elméretezve juttatta brék- és mérkőzéslabdához Wawrinkát, aki élt a lehetőséggel. Pontosabban Djokovics másodszor is széleset ütött. A mérkőzés a tavalyi összecsapásnál egy órával volt rövidebb. Egy éve a döntő játszmát Djokovics nyerte meg 12:10 arányban.

Az alsó ágon a David Ferrert legyőző Tomas Berdych lesz a svájci játékos következő ellenfele. Wawrinka legutób a US Open negyeddöntőjében tudta legyőzni a cseh teniszezőt.

A nőknél a Serena Williamset búcsúztató Ana Ivanovics megtorpant és nem bírt Eugenie Boucharddal. A kanadai játékos szetthátrányból fordított, igaz a második játszmában Ivanovics a rengeteg kettős hibájával önmagát büntette. Az elődöntőben Bouchard ellenfele a kínai Na Li lesz, ki Flavia Pennetta legyőzésével könnyedén jutott be a legjobb négy közé. Bouchard révén 30 év után lesz ismét kanadai teniszezőnő egy Grand Slam torna elődöntőjében. 1984-ben a US Openen jutott be a legjobb négy közé Carling Bassett-Seguso, akit Chris Evert állított meg.

A most 19 éves kanadai játékos két éve Montreálban 6:4, 6:4 arányban kapott ki a kínai Na Litől.

Ausztrál Open, negyeddöntő:

Férfiak:

Tomas Berdych (cseh, 7.)-David Ferrer (spanyol, 3.) 6:1, 6:4, 2:6, 6:4
Stanislas Wawrinka (svájci, 8.)-Novak Djokovics (szerb, 2.) 2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7

Nők:

Eugenie Bouchard (kanadai, 30.)-Ana Ivanovics (szerb, 14.) 5:7, 7:5, 6:2
Na Li (kínai, 4.)-Flavia Pennetta (olasz, 28.) 6:2, 6:2

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.