Szeptemberben harmadszor is Atomfutás Pakson

tömeg_Paks, 440Jobbról: Kovács Antal, Ungvári Miklós, Kovács Kokó István

Harmadszor dördül el a startpisztoly az Atomfutás rajtjánál szeptember 6-án, a tizenkét utcai futótáv mellett BrutálAtom versenyszámot és ötven kilométeren országos bajnokságot is rendeznek – hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján, Pakson.

A tavalyihoz hasonlóan legalább ezer futóra számítanak az Atomfutáson, amit a város gasztronómiai és kulturális programjával, a Kenyér-, Hal- és Borünneppel együtt rendeznek meg. A harmadik Atomfutáson minden korosztály és edzettséggel rendelkező futó megtalálja a neki megfelelő távot, a legrövidebb hatszáz méteres, a leghosszabb harmincegy kilométer.

Másodszor hirdetik meg a kifejezetten extrém kihívásokat kedvelőknek a BrutálAtom versenyt. A hét kilométeres távot különböző akadályok nehezítik, a futóknak többek között szalmabálákat kell megmászniuk és sárban kell futniuk. Az idén először rendezik meg Pakson a maratoninál is hosszabb, ötven kilométeres táv országos és nyílt bajnokságát. Az Atomfutás egyben az öt állomásból álló, országos Atom100 elnevezésű versenysorozat utolsó rendezvénye.

„A verseny igazi közösségi élményt jelent, különlegessége, hogy a hosszú távok útvonala a város látnivalói, nevezetességei mellett áthalad az atomerőmű területén” – hangsúlyozta dr. Kovács Antal, a programot támogató MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója, olimpiai- és világbajnok cselgáncsozó.

Kovács Antal mellett több neves sportoló is rendszeres résztvevője az Atomfutásnak, Kovács István olimpiai bajnok ökölvívó és Kozmann György világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes kenus a sajtótájékoztatón azt mondták, páratlan hangulatúnak, változatosnak tartják a paksi futást.

Az Atomfutáson először az ötven kilométeres ob-futamot indítják az Atomerőmű SE Sporttelepe mellől, utána sorban a gyermek, majd a felnőtt távokat. A BrutálAtom mezőnye 15 órakor startol. A város önkormányzata kulturális és gasztronómiai programokat társít a futáshoz, az érdeklődőket többek között koncertekkel várják a szervezők.

(judoinfo.hu)

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.