Szerbiában száll medencébe a Szolnok

szolnokcsehsMiközben az OSC itthon, addig a Szolnoki Dózsa-Közgép Kragujevacban lép fel a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Cseh Sándor csapata egyértelműen az első helyet célozta meg a négyes csoportban.

Szolnokon köszönik, nem kérnek a tavalyi forgatókönyvből.

„Nem gondolok már a tavalyi esetre” – fűzte hozzá Cseh Sándor edző, mintegy érzékeltetve, más szelek fújnak arrafelé. A Bajnokok Ligája selejtezőcsoportjának megnyerése akkor nem sikerült, a másodikként továbbjutás pedig a bombaerős Rijekát, ezzel együtt aztán a kiesést jelentette.

„Ilyen most nem történhet!” – szól a szolnokiak egyöntetű kijelentése, s nem csak azért, mert az említett horvát együttes két extraklasszisa, a Varga-testvérpár a nyáron, mit adj Isten, a Dózsa szerződésére kanyarította alá a nevét…

„Rajtuk kívül is kiváló játékosok érkeztek, ne kelljen messzire menni, a balkezes poszton Vámos Marci mellett már ugye Madaras Norbi erősít bennünket, vagy Decker Attila párja Nagy Viktor, akit szintén nem kell bemutatni. A lényeg, hogy erősek vagyunk, jó közösséget alkotunk, van potenciál a csapatban. Hogy mekkora? Bízom benne, hogy nagy, de a csapat belső erejét az igazán kiélezett mérkőzések mutatják majd meg” – fogalmazott a szakvezető, aki nagyon kíváncsi arra, hogy egy esetleges rossz mérkőzésen mit lépnek játékosai, a sorsdöntő, nehéz szituációkban mi történik majd a medencében. Mint mondta, az alig egy hónapos közös munka során az alapállapot, az alaptaktika a helyére került, sőt jól működik, a klasszisok individualitása pedig hozzáadja azt az értéket, amely a legmagasabb célok eléréséhez segítheti a társaságot.

„A Bajnokok Ligájában mindenképpen az első helyen szeretnénk továbbjutni – folytatta Cseh Sándor. – Senkit sem becsülünk le, mindazonáltal a saját játékunkat kell játszani, s akkor nem lehet bajunk. Mondanom sem kell, a házigazda szerb csapat lehet a legnagyobb ellenfelünk, hazai pályán biztosan merész tervei vannak. A nemzetközi porondon edződött együttesről van szó, amelyből ugyan három játékos távozott, de a helyükre érkezők is minőségi vízilabdázók. Az első selejtező óta még erősítettek, majd a meccsen kiderül, kik kapnak szerepet náluk. Sejtjük, hogy fenik ránk a fogukat, nem véletlenül játsszák velünk az első meccset, de állunk elébe.”

Teljes cikk: Szerbiában száll medencébe a Szolnok

Waterpolo.hu

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.