Szilágyi Áron: Ha előzőleg ezt jósolják, elhajtottam volna az illetőt!

Szilágyi ÁronAz augusztusi budapesti vívó világbajnokságon a férfi kardválogatott a hetedik helyen végzett. A Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Gáll Csaba összetételű csapat az elődöntőben a románoktól szenvedett 45-44-es vereséget, majd az olaszoktól is kikapott, végül 45-44-es győzelmet aratott az Egyesült Államok ellen, így a hetedik helyen zárt.

Somlai Béla a csapat szakvezetője úgy fogalmazott, az idei világkupán elért eredmények után rosszul hangzik ez a hetedik hely. Ha reggel ezt mondták volna neki, föl sem kel. Véleménye szerint volt néhány vitatható találat, amely megzavarhatta a versenyzőket.

„Ha a világbajnokság előtt valaki odajön hozzám és azt mondja, hogy egyéniben harmadik leszek, csapatban pedig hetedik, elhajtom melegebb éghajlatra. Reálisan értékelve azonban úgy látom, hogy a harmadik helynek örülni kell, hiszen nem lehet mindig nyerni” – mondta a világbajnokág után bő egy héttel az olimpiai bajnok Szilágyi Áron.

A Vasas klasszisa kiemelte, a nemzetközi vívómezőny kiegyenlítődését jól mutatja, hogy egyetlen szakágban sem sikerült annak nyernie a vb-n, aki a tavalyi londoni olimpián is diadalmaskodott.

Áron elmondta, mostanra már tud örülni annak, hogy ott lehetett a legjobbak között, és reméli lesz még alkalma budapesti világbajnokságon bizonyítania. Ugyanakkor a csapat eredményét komoly csalódásként élte meg.

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.