Szilágyi Liliána és Gercsák Szabina is aranyérmes az Nyári Ifjúsági Olimpián

Szilágyi LiliánaSzilágyi Liliána a 200 méteres pillangóúszásban bizonyult a legjobbnak, szintén nem talált legyőzőre Gercsák Szabina cselgáncsozó sem. Sztankovics Anna 100 méter mellen harmadik lett.

A Kőbánya SC 17 éves versenyzője – 2:06.59 perces időeredménnyel, óriási fölénnyel nyerte a döntőt, amelynek másik magyar résztvevője, Sebestyén Dalma ötödik lett 2:10.34-gyel. Szilágyi Liliána édesapja Szilágyi Zoltán olimpikon úszó, nagyapja pedig az éppen egy éve elhunyt Gyarmati Dezső háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó. A nankingi aranyérmet Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja akasztotta a nyakába.

A 100 méter mell fináléjában a litván világranglistavezető Meilutyte nyert, a dobogó legalsóbb foka Sztankovics Annának jutott. Sebestyén Dalma ebben a számban nyolcadik lett.

A cselgáncsozó Gercsák Szabina aranyérmet nyert a 63 kilogrammosok között hétfőn a Nankingban zajló ifjúsági olimpián.

csel_Gercsák Szabina, 440, közeliGercsák Szabina (Fotó: JochaPress)

A Hell-Miskolci JC ifjúsági világ- és Európa-bajnok dzsúdósa a döntőben két jukó után ipponnal nyert a román Stefania Adelina Dobre ellen, így a torna során valamennyi mérkőzésén ipponnal győzött.

A judoinfo.hu szaklap tájékoztatása szerint Gercsák az első fordulóban 19 másodperc alatt “intézte el” a zambiai Nokutula Bandát, majd ugyanennyi idő alatt nyert a kolumbiaiak korosztályos kontinensbajnoki ezüstérmese, Brigitte Carabali ellen. Ezután az elődöntőben a hollandok világbajnoki bronzérmese, Lisa Mullenberg 43 másodperc alatt kapitulált. A fináléban az 57 kilogrammból érkező, kétszeres Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes román Dobre várt rá. Az ellenfelet háromszor is intették, miközben a magyar versenyző neve mellé két jukó került. Az utolsó percben Flórusz János tanítványa tovább támadott, s egy látványos dobással földre teremtve riválisát, ipponnal vetett véget a küzdelemnek.

A magyar dzsúdósok közül négy éve Szingapúrban – az azóta már visszavonult – Batizi Barbara ezüstérmet szerzett, míg Tóth Krisztián a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

(MTI)

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.