Szívós Mártonnak üzentek a MEFS vízilabda bajnokság részvevői

póló_egyetem 3 Szívóssal vagyunk  A sporttársakon nem múlik Szívós Márton gyógyulása

 Az első meccset követően, a Kondorosi úti, Nyéki Imre nevét viselő uszodában, szombaton délben ünnepélyes megnyitóval hivatalosan is kezdetét vette az immár második alkalommal kiírt Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Vízilabda bajnokság mérkőzéssorozata. Az esemény rangját a megjelentek kiléte is emelte. Így ott volt többek között dr. Tóth Miklós, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke és dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke is.

póló_egyetem 5_Merkely Béla megnyitója Dr. Merkely Béla  a szervező bizottság elnökeként kívánt jó játékot

A szép számú közönséget és a játékosokat dr. Merkely Béla szívsebész professzor, a szervező bizottság elnöke köszöntötte, majd mikrofonhoz lépett dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár, dr. Tóth Miklós és dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere is.

póló_egyetem 4_gól az ELTE kapujában    Egy gól az ELTE hálójában

A torna nem kevesebb, mint tizenegy felsőoktatási intézmény mintegy kétszáz hallgatóját szólította játékra. A játékvezetői teendőket pedig a korábbi idők olimpiai bajnokai vállalták el, illetve látták el. Az első összecsapásokon Kenéz György, az 1976-os, montreali olimpiai bajnok együttes tagja fújta a sípot, hogy a későbbiekben bajnoktársai – Benedek Tibor, Gergely István, Faragó Tamás, Csapó Gábor és a többiek – kövessék.

Szép gesztusként kell értékelni a Corvinus Egyetem csapatának üzenetét, akik a szívinfarktuson átesett Szívós Mártonnak, a szegediek játékosának a felemelt betűk segítségével kívántak jobbulást.

póló_egyetem 6_Horváth Gábor, Vincze Balázs

  Horváth Gábor kajakozó és Vincze Balázs vízilabdázó olimpiai bajnok is ott volt a lelátón

A tornán szombaton még semmi nem dőlt el. Folytatás vasárnap 12 órakor, a belépés ingyenes.

 

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.