Szőcs Bertalan mesteredző nevét viseli az MTK vívóterme

Szőcs Bertalan sisakban_JPCsütörtöktől Szőcs Bertalan mesteredző nevét viseli az MTK Lantos Mihály Sporttelepén található vívóterem. „Több kitüntetésben, elismerésben részesültem már életemben, de ilyen családias  hangulatban még soha sem köszöntöttek” – jelentette ki Szőcs Bertalan, az MTK vívóinak legendás edzője, a vívóterem névadó ünnepsége végeztével.

A záró akkordot a tanulmányait már spanyolországi egyetemen végző unoka kedves levele jelentette. Ezt az ünnepelt világbajnok lánya, Szőcs Zsuzsanna olvasott fel, amit közel száz meghívott tapssal fogadott.

A MOB képviseletében,  Fábián László sportigazgató, az olimpiai bajnokok  klubja nevében Nébald György elnök volt jelen, aki feleségével Mincza Nébald Ildikóval, a szakosztály kiválóságával együtt érkezett. A tanítványok közül talán csak Schmitt Pál hiányzott, aki a NOB elnökének meghívására Szocsiba utazott, de a legfrissebb világbajnok, Szényi Gábor a világbajnok párbajtőr csapat erőssége bizonyította, hogy a mester nyolcvanadik életévéhez közeledve is a legjobbra törekszik, frissen, fáradhatatlanul szolgálja az MTK szakosztályát, a magyar vívósportot.

Szőcs Bertalan_Mincza Ilidkó civil_JP

Szőcs Bertalan egyik sikeres tanítványával, Mincza-Nébald Ildikóval

Erről beszélt Deutsch Tamás, az MTK elnöke és Szekeres Pál,  helyettes sportállamtitkár is.  A klubot a vezetőedző Udvarhelyi Gábor mellett számos további nagy bajnok képviselte, az MVSZ részéről pedig Kulcsár Krisztián általános- és Szlovenszky Lajos szakmai alelnök, valamint Polgár Pál főtitkár volt jelen – Csampa Zsolt elnök hivatalos úton Szarajevóban tartózkodik.

A versenyzők nevében Sákovicsné Dömölky Lidia olimpiai bajnoknő kedves történetekkel kiegészítve  elevenítette fel azt a kapcsolatot, ami a terem névadójához fűzte  férjével, a világbajnok Sákovics Józseffel, a korábbi szövetségi kapitánnyal együtt.

A családias hangulatú  zuglói névadó ünnepség után  a bejáratnál elhelyezett  emléktáblát is leleplezték, amelyen az MTK  harminc világ-, Európa- és olimpiai bajnok vívójának,  Szőcs Bertalan tanítványainak neve arany betűkkel szerepel. A tanítványok egyébként összesítve több mint 120 elsőséggel öregbítették, a kék-fehérek, a magyar sport jó hírét, tekintélyét..

(Forrás: mob.hu, fotók: jochapress.hu)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.