Szolnoki kosarasok bravúrja Észtországban!

kosár_Vojvoda Dávid, szolnok, NS fotó

   Vojvoda Dávid(fehérben) jókor szerzett fontos pontokat

A Szolnoki Olaj Észtországban mind a négy negyedet megnyerve, 78-60-ra legyőzte a Tartu Rockot a férfi kosárlabda EuroChallenge negyeddöntőjének harmadik, a párharcról döntő mérkőzésén. Így bejutott a sorozat elődöntőjébe, amelyben az orosz BC Triumph Ljuberci Moszkva Region lesz az ellenfele. A magyar csapatban Báder Márton és Justin Holiday 18-18 pontot szerzett, Lóránt Péter 15 pontja mellé 13 lepattanót jegyzett.

„Egy meccs dönt, vagyis bármi megtörténhet. A nagyobb nyomás az észt együttesen lesz, hiszen hazai pályán játszik. Ha lehet, a palánkok alatti területet uralni kell, ahogyan a szolnoki találkozón, hiszen klasszikus centere nincs a Tartunak. Többen, így Báder Márton, Lóránt Péter, Trotter Obie és Vojvoda Dávid is apróbb sérüléssel bajlódnak, de az ilyen sorsdöntő meccsekre a játékosok félreteszik a fájdalmat, és játszani, nyerni akarnak. Készen állunk a győzelemre” – mondta a mérkőzés előtt Dragan Alekszics, a Szolnok edzője.

A látottak az edzőoptimizmusát igazolták. A különbség negyedről negyedre egyre nőtt, a Szolnok minden tekintetben jobb volt ellenfelénél, még növelni is tudta előnyét a két litván és egy amerikai légióst foglalkoztató észtek ellen. Nem kellett izgulni a végén, csak várni a dudaszót.

Amikor megszólalt, hivatalossá vált, hogy a Magyar Kupa-győztes 0–1-ről megfordította a párharcot, és 2012 után ismét a négyes döntőbe jutott.

(Forrás, fotó: Nemzetisport.hu)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.