Szomália Szibériában, a jéglabda világbajnokságon!

jéglabdaAz Irkutszkban vasárnap befejeződött XXXIV. bandy(jéglabda) világbajnokság B csoportos kűzdelmeiben a 3. helyet szerezte meg a magyar válogatott. Szibéria “fővárosában” egyszerre 4 pályán zajló A és B csoportos világbajnokságon összesen 17 ország csapata vett részt. A sportág fejlődését mutatja többek között, hogy 4 kontinensről érkeztek csapatok – leginkább Szomália első részvétele volt érdekes.

“A magyar csapat a 9 országot magában foglaló B csoportban szerezte meg a bronzérmet, miután a Zenith stadionban, -18 C fokban 6:2 -re legyőzte Japán válogatottját. A mieink a 8. percben szereztek vezetést Polgár Ludwig találatával. A 27. percben ugyanő duplázta meg az előnyünket. A 37. és a 44. perc között döntő fölényt harcolt ki csapatunk, Nagy Emil, Kordisz András, majd ismét Nagy Emil szerzett gólt. A 60. perc környékén feltámadtak a japánok, két gólt is ütöttek, de hogy ne legyen izgalomra túl sok ok a végjátéban, arról Frajka Botond gondoskodott, aki 74. percben beállította a 6-2-es végeredményt. Ezzel a magyar válogatott az előzetes latolgatások során említett éremesélyt valóra váltotta, harmadik helyen végzett, vagyis összesítésben a világ 11. legerősebb válogatottját tudhatjuk magunkénak. A B csoport döntőjében az egész tornán rendkívül magabiztos lettek 8-1-re verték Észtországot, ezzel aranyérmesek” – tájékoztatott Ádámfi Attila, a hazai szövetség elnöke, aki maga is tagja volt a bronzérmes csapatnak.

Az A csoportban az orosz válogatott szerezte meg az aranyérmet a svédek 3:2-es legyőzésével, a döntőt a helyszínen 15 000 néző kísérte figyelemmel, dacolva a -23 C fokos hideggel.

(Forrás: mob.hu)

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.