Szombaton három magyar szumós részsiker született Szentpéterváron

szumo emblémaLibor Dezső győzelemmel kezdte a második napot a World Combat Games-en. A szentpétervári világversenyen a magyar szumós az open kategóriában a brazil Frabetti Mario Alexandre legyőzésével nyitott, a folytatásban azonban alulmaradt az orosz Altyev Batyr elleni meccsen.

Libor felesége, Makai Erika is sikerrel vette az első akadályt: a női open kategóriában az új-zélandi Webber Tainui Geneva Jadét verte, majd kikapott az ukrán Yaromka Svitlanától. Következett a vigaszág, ahol Makai Erika túllépett az orosz Olga Lukinán, de a következő körben nem bírt az ukrán Berezovska Ivannával. Így ő két győzelemmel zárta a nyílt kategóriában a szereplését.

A Szentpétervári Harcművészetek Világjátékát Vlagyimir Putyin is méltatta. Az orosz elnök video üzenetben köszöntötte a játékok résztvevőit, hangsúlyozva: Oroszország büszke arra, hogy vendégül láthatja a világ harcművészeit. Beszédéből kiderül, hogy az oroszoknál a harcművészeti (küzdősportos) szakágban összesen 4.5 millióan sportolnak. A II. World Combat Games-en Magyarországot 20 sportoló képviseli.

(Forrás: Bányász  Árpád)

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.