Taekwondóban vasárnapra egy győzelem maradt

taekwondo_Nagy NikolettNagy reményeket fűztünk a kadet taekwondo Európa-bajnokság harmadik napjához, ugyanis a négy, küzdőtérre lépő fiatal között volt talán a két legtapasztaltabb versenyzőnk Egyházas András (49 kg) és Tar Balázs (57 kg) személyében. Nem is titkoltan dobogóra, de legalábbis a dobogó közelébe vártuk őket. Rajtuk kívül Nagy Nikolett (47 kg, a képen) és Sarai Ádám (53 kg) képviselte még színeinket  szombaton.

Elsőként Egyházas Andrásért szoríthattunk. Ellenfele a horvát Samac Marko volt. A horvátok remek csapattal érkeztek, így tudtuk, nem lesz könnyű meccs. Az első menet vége 0-8 lett. Hidegzuhany számunkra, erre nem számítottunk.
A szünet után versenyzőnk ismét bátor támadásokat kezdeményezett, de a horvát jól tartotta a számára kedvező távolságot, és csak két intéssel sikerült szépítenünk a második menet végére (1-8). A harmadik menetben sem változott sokat a mérkőzés képe, András támadott, és bár sikerült két tolórúgással szépítenie, de egy forduló testrúgás után kialakult a 4-11-es végeredmény. Kellemetlen meglepetés, mert András egyik titkos favoritunk volt.

Következett Tar Balázs, aki orosz ellenfelet kapott. Az oroszok hihetetlen gyorsasággal jöttek fel az utóbbi időben, így tartottunk egy kicsit a találkozótól. Nem véletlenül. Abumuslimov Mogamed-Emi nem akart semmit sem a véletlenre bízni, így rendkívül agresszíven kezdve már a huszadik másodpercben szerzett egy négypontos találatot.

0-6 után az orosz versenyző a második periódusban inkább az eredmény tartására törekedve, sokat szabálytalankodott, majd a harmadik játékrészben az orosz fiú ismét jött előre, mint a gőzhenger. A mérkőzés hamarabb ért véget, mert nagy pontkülönbséggel az orosz fiú lett a győztes (17-4).

Kicsit jobb lett a hangulatunk, amikor Nagy Nikolett nagy csatában, de viszonylag biztosan verte szlovén vetélytársát Kadric Adnát. A harmadik menetben Niki nem hagyott kétséget a felől, hogy ki nyeri a találkozót, mert egy test és egy fejtalálattal kialakította a 14-8-as végeredményt. Ezzel bejutott a legjobb tizenhat közé.

Következő ellenfele az olasz Dambra Sara volt. Versenyzőnk itt is jelentős magasságfölényben volt, de mint azt az előző mérkőzésén, sajnos most sem tudta igazán érvényesíteni, a végeredmény 10-5 lett az ellenfél javáéra. Versenyzőnk korábban búcsúzott, mint indokolt lett volna, és a kilencedik helyen végzett.
Sarai Ádám sem tudta javítani napi mérlegünket. Ellenfele a francia Ienna Angelo nagy csatában, de biztosan verte a román színekben versenyző Lengyel Gábor Rolandot. Ádám erőnyerő volt, ő csak délután kapcsolódott be a küzdelmekbe. Bátran kezdett a gall ellenében, nem ijedt meg a technikás francia fiútól, és szép akciókat kezdeményezett. Sajnos a találatok elmaradtak. Később rendre kinyílt a támadások során, amit az ellenfél kihasznált, és a végén biztos győzelmet aratott (13-2).

Váratlanul szerényre sikeredett a szombati nap, ezzel együtt sok tanulsággal szolgált. Versenyzőink tehetségesek, nem ügyetlenebbek, mint az ellenfeleik, de…racionálisabban, tudatosabban, pontosabban és erősebben, kreatívabban és taktikusabban kell küzdeniük. Kivétel nélkül, mindegyiküknek ez volt az első világversenye, és bár veszítettek, és korábban búcsúztak, mint vártuk, de a lehetőség mindegyikükben megvan.

Vasárnapra már csak egy versenyzőnk marad, Gadácsi Dorottya lép küzdőtérre. Ellenfele egy spanyol lány lesz, akivel biztos nem lesz egyszerű dolga. Reméljük, sikerül javítani az eddigi mérlegünkön.

(Forrás: taekwondo szövetség)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.