Tálas Bence hat szeren tornászik, Berki Krisztián csak lólengésben indul a világbajnokságon

Berki Krisztián lovon_fekvő kép_JP

Berki Krisztián londoni, győztes gyakorlata közben – Fotó: JochaPress.hu

Elutazott a tornászok szeptember 30-án kezdődő antwerpeni világbajnokságára a Berki Krisztián, Kállai Zoltán, Tálas Bence, Vecsernyés Dávid és Szabó Nándor összeállítású férfi válogatott. Kovács István vezetőedző tájékoztatása szerint Tálas Bence hat szeren indul, az olimpiai bajnok Berki Krisztián és Kállai Zoltán lólengésben, míg Vecsernyés Dávid és Szabó Nándor négy szeren mutatkozik be.

A szabályok szerint egy szeren egy országból három versenyző mutathat be gyakorlatot. A világbajnokságon egyéni összetettben és a szerenkénti finálékban hirdetnek eredményt, egyéni összetettbena legjobb 24 versenyző kerülhet be a döntőbe, országonként kettő. A vezetőedző szerint bravúr lenne, ha Tálas ott lenne a legjobbak között, ugyanilyen „nagy szám” lenne, ha Kállai lovon bejutna a döntőbe.

A címvédő Berkitől a finálé és az érem az elvárás. A csapat felkészülése jól sikerült, mindenki jó formában várja a vb-t. Kállai és Szabó szeptember 30-án, míg Berki és Tálas október 1-jén a selejtezőben lép a szerekhez.

Közben már a hölgyek is befejezték a hazai felkészülést, a Makra Noémi és Böczögő Dorina alkotta női válogatott holnap 8.55 órakor indul Antwerpenbe a Liszt Ferenc repülőtérről.
Kovács István férfi vezetőedző szerint:

„Berkinek természetesen ott a helye a döntőben, és érmet várok tőle, lehetőség szerint a legfényesebbet. De azt tudni kell, hogy a szer vb-n mindig sokan indulnak, és itt vannak a legjobbak. Több új versenyző is van, az olimpia óta kicsit átalakult a mezőny. Az biztos, hogy Krisztiánnak lesz japán, angol, ausztrál és kínai ellenfele is.”

Berki Krisztián így nyilatkozott az elutazás előtt: ”Jó formában vagyok, és hasonló elvárásokkal utazom ki, mint korábban. Vagyis szeretnék jó „gyakikat” bemutatni, a tervek szerint az október 1-jei selejtezőben a 6.7-es, míg a döntőben a 7.0-ás kiinduló pontú gyakorlatomat adom elő. Tudom, hogy sok ellenfelem itt lesz, de én ezzel nem foglalkozom. Meg kell csinálnom, amit tudok, és akkor nem lesz gond.”

(Forrás: Torna Szövetség)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.