Telefonáljon végre valaki Bienerth Gusztávnak!

bienerth-gusztávOlvasom, hogy újabb elnökségi tag mondott le a Magyar Úszó Szövetségben, ezzel az eredetileg 15 tagú testület létszáma három főre apadt. Mindez történik kizárólag az elnökkel, dr. Bienerth Gusztávval való szembenállás miatt.

Józan ésszel nehéz elképzelni, miért gondolja dr. Bienerth, hogy megtarthatja ajándékba kapott megbízatását a MÚSZ élén? Mást ne mondjak: a közgyűlés összehívásához előírt 30 napos határidőt sem tartja be, mivel előbb szeretné jól kipihenni magát Amerikában – természetesen a magyar junior úszó válogatott első embereként. Jó, jó, nyilván az évek során megszokta az ingyenes utazásokat és nem is irígyelné tőle ezt senki, ha egyébként jól mennének a dolgok.

De hát akárhogy is nézzük: a MÚSZ-ban minden a feje tetején áll, szinte még véletlenül sem történik semmi úgy, ahogy kellene. Az Ellenőrző Testület elnöke és egy tagja például azért mondott le, mert bár már az év nyolcadik hónapjában járunk, az ET-nek viszont még mindig nincs erre az évre vonatkozó, elfogadott ellenőrzési terve.

Bienerth Gusztávot az ilyen és hasonló apróságok még véletlenül sem izgatják. Viszont kemény nyilatkozatokat ad, mint akinél minden rendben. Utazik Indianapolisba, fütyül arra, hogy a hétköznapra meghirdetett közgyűlés érdekeltjei közül sokan nem nyugdíjasok. Így nekik egyáltalán nem mindegy, hogy hétköznap, vagy hétvégén kerül sor a tanácskozásra.

Felesleges a szót tovább szaporítani, hiszen akinek egy gyűszűnyinél több esze van, az kristálytisztán látja: itt valami alapvetően nincs rendben. Pontosabban fogalmazva: túlontúl rendben vannak a dolgok. Az ejtőernyővel érkezett, kimondottan gőgös ember, Bienerth Gusztáv ugyanis sziklaszilárdnak érzi pozícióját és ez idáig úgy is tűnik: jók a megérzései. Pedig valójában nagy a káosz – ennyi ember nem vicces kedvében mond le tisztségéről.

Bienerth úr „kitalálása” egészen biztosan jókora tévedés volt. A kialakult helyzet vele nem fog megváltozni, legfeljebb további romlásra lehet számítani. A megoldást csak az jelenthetné, ha Bienert úr hátországában is belátnák, hogy tévedtek és onnan valaki telefonálna neki: „Gusztikám, lássuk be, ez a tipp nem nyerő, lépjél hátrébb!”

Minél előbb történne meg ez, annál jobb lenne!

(jochapress / Jocha Károly)

This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.