Thomas Doll: szív nélkül nem lehet játszani

DollA Ferencváros 2-1-re kikapott a Bozsik Stadionban az MTK vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójának vasárnapi rangadóján.

A két patinás fővárosi együttes azért kényszerült a Budapest Honvéd pályájára, mert az MTK arénáját felújítják.

A mérkőzés elején ugyan a Ferencváros birtokolta valamivel többet a labdát, helyzeteket azonban inkább az MTK alakított ki. Sokadik gólszerzési lehetőségüket aztán kihasználták a kék-fehérek, de az örömük nem tartott sokáig, mert néhány perc elteltével – némileg váratlanul – egyenlített az FTC. Az MTK-kontrák a folytatásban is veszélyt jelentettek, de több gól a szünetig már nem esett.

A fordulás után a korábbiaknál jóval összeszedettebben futballozott a cserékkel felfrissített Ferencváros, de hiába szorította be a továbbra is kontrákra játszó hazaiakat, nem tudott előnybe kerülni. A hajrában aztán – ugyancsak kissé váratlanul – ismét előnybe került Garami József gárdája, és a vendégek ezúttal már nem tudtak egyenlíteni, sőt az utolsó percekben még az MTK-nak voltak helyzetei.

A Ferencváros sorozatban aratott három győzelem után kapott ki, az MTK pedig pontszámban beérte fővárosi riválisát a tabellán.

A mérkőzést követően Thomas Doll a következőképpen értékelte a látottakat.

– Először is szeretnék gratulálni az MTK-nak a megérdemelt győzelméhez – mondta Thomas Doll. – Ma az volt a legnagyobb problémánk, hogy a mezőnyben a párharcokhoz való hozzáállás nem volt megfelelő. Már a meccs elején ez jellemzett bennünket: a belső védők, a szélső védők, a középpályások sorra elveszítették a labdákat. Azt hittem, ennél előrébb tartunk már. Ez elfogadhatatlan… Nem túl jó a helyzet: se elől, se hátul nem tudtunk jól produkálni. Az MTK ma egy kicsit nagyobb szívvel játszott. Lehet rosszul futballozni, lehet labdákat veszíteni, de szív nélkül nem lehet játszani. Ez most egy hátralépés volt, a következő két hétben ezzel az eredménnyel kell élnünk. Nagyon rossz érzés, amikor egy edzőnek a hozzáállás miatt kell negatív hangon megszólalnia… Meg volt a lehetőségünk, hogy fellépjünk a második helyre. Pár játékos már úgy mozgott, mintha megnyertük volna a bajnokságot – őket most vissza kell hoznunk a földre.

Ez volt a 205. örökrangadó, amelyen a 76. kék-fehér siker született az eddigi 83 FTC-győzelem és 46 döntetlen mellett.

OTP Bank Liga, 6. forduló:

MTK Budapest-Ferencváros 2-1 (1-1)
Gól: Poór (25.), Horváth Zs. (80.), illetve Lauth (29.)
MTK Budapest: Hegedüs – Nagy T., Vukmir, Kelemen, Hidvégi – Pölöskei, Poór –  Vass P. (Frank, 87.), Kanta J., Horváth Zs. (Thian, 93.) – Fernandez.
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Pavlovic, Mateos, Bönig – Gyömbér, Busai (Cukic, 46.) – Lauth (Nagy D., 72.), Gera, Ugrai (Kukuruzovic, 46.) – Böde.

(MTI)

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.