Thomas Doll után Orosz Pál is nyakon öntötte saját magát

Orosz PalOrosz Pál a Ferencvárosi TC Zrt. vezérigazgatója elfogadta, és teljesítette Thomas Doll jeges kihívását az ALS-betegek megsegítéséért.

Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója is “elázott”, s persze élt a kihívás lehetőségével is. Így került a „célkeresztbe” az Elfsborg ügyvezetője, Stefan Andreasson, az FTC utánpótlás-menedzsere, Dragóner Attila, valamint ősi riválisunk, az Újpest klubigazgatója, Kovács Zoltán! Ahogy az FTC, úgy Orosz Pál is természetesen utalja a pénzt az ALS-kampányra.

A gyógyíthatatlan ALS-betegség sok fiatal sportolót érint, Olaszországban például jellemzően labdarúgókat. Az egész világon sztárok jótékonykodnak úgy, hogy leöntik magukat egy vödör hideg vízzel. A próbát teljesítők küldenek pénzt az alapítvány számlájára Az akcióban már világszerte adományokat gyűjtöttek híres sportolók, színészek, üzletemberek, vagy közszereplők. Az ALS-kampány lényege, hogy egy, vagy több személy leönti magát egy jeges vödör vízzel, majd kihívnak valakit, akinek ugyanezt meg kell tennie, vagy adományt kell átutalnia az ALS-alapítványnak – netán mindkettőt végrehajtani. A Fradi focistái természetesen öntöttek és utalnak is, sőt, akik nem „áztak el”, azok szintén adományoznak a nemes célra.

A Nyíregyháza elleni hazai bajnokira készülő Ferencvárosi Torna Club játékosai, valamint német vezetőedzője a vödör jeges vizet, valamint az adományozást is azonnal vállalta, így – a jeges fürdőből kimaradtakhoz hasonlóan – ők is anyagilag járulnak hozzá az ALS-betegek megsegítéséhez.

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.