Tiszaújváros: kell egy hét együttlét!

Triatlon Nagyhet_2014A hazai és külföldi sportszerető emberek körében egyaránt nagyon várt TVK Triatlon Nagyhét névre keresztelt sport-, kulturális és gasztronómiai fesztivál a mai napon tizenhatodik alkalommal vette kezdetét Tiszaújvárosban.

A sorozat felvezetését az augusztus 1.-i „nulladik nap” jelentette a Termálfürdőben. Délelőtt strandfoci bajnokság, majd késő délután „Strand Szépe” verseny szerepelt a kínálatban. A Strandok éjszakája buli részét képezte a Honeybeast koncert.

A 16. TVK Triatlon Nagyhét hivatalos első napján, augusztus 2-án, szombaton, a délelőtti órákban a IV. Országos RC Hajó Modell Találkozó jelentette a nyitányt. A Dísztó partján összegyűlt érdeklődők a műfaj legkülönbözőbb darabjait is megcsodálhatták. Kora délután a Főtéren kialakított pályán gyorsasági triál kerékpárverseny kínált különleges látványosságot az érdeklődők számára.

A Főtér KreAktív-színpadán elsőként Szabó Leslie szórakoztatta a közönséget, majd ez után következett a megnyitó ünnepség, melyen közreműködött a Tiszaújvárosi Fúvószenekar és Majorette csoport.

Az egybegyűlteket elsőként Márkus Balázs, a Szervező Bizottság társelnöke köszöntötte. – Sose volt olyan gondolatom, hogy én egyszer itt fogok állni ezen a színpadon – kezdte beszédét a Márkus-család legifjabb tagja. – 13 éve, az első Jabil 1/3 Maraton rajtja előtt pár nappal Édesapánk azt mondta, jó lenne, ha valaki a családból is elindulna. Gyorsan végig vettem a lehetőségeket és rájöttem, valószínűen rám gondolt. Tavaly augusztus 14-én, amikor elvesztettük Őt, hasonlóan éreztem. A bénító fájdalomtól szavak nem hagyták el az ajkamat, de tudtam, tudtuk tovább kell vinnünk fantasztikus életművét, melyből nekem is jobban ki kell vennem a részemet. Büszkeséggel tölt el, hogy a tiszaújvárosi nagy triatlon családnak a tagja lehetek! Jó érzés látni, megtapasztalni azt az összefogást és egységet, melyet a Bráz György vezette önkormányzat, a szervezői csapat, a közreműködő szervezetek, intézmények, a támogatók és a városlakók tanúsítanak. Igyekeztünk az előző évek színvonalát megtartani, annak érdekében, hogy minden korosztály képviselői megtalálják a számukra legmegfelelőbb elfoglaltságokat a kilenc nap során. Bízom benne, hogy jövő vasárnap, amikor az óriási érdeklődéssel kísért világkupa legjobbjait ünnepeljük itt a pódiumon, egy nagyon jól sikerült, hangulatos Nagyhetet könyvelhetünk majd el! Így őrizhetjük meg legméltóbban Édesapánk emlékét. 

Másodikként Lehmann Tibor főrendező, a házigazda TVK-Mali Triatlon Klub elnök-vezetőedzője lépett a mikrofonhoz, aki elmondta, hogy dr. Márkus Gábor, a tiszaújvárosi triatlonsport megteremtője olyan kiváló közösséget teremtett több, mint két évtizedes munkássága alatt, mely példaértékű. – A klub mellett egy kiváló rendezői gárdát toborzott össze és a triatlon ügye mellé állította Tiszaújváros lakosságát is. Ennek az örökségnek az ápolásához nem elég a nívós előadók és programok sora, az érdeklődők aktív részvételére is szükség van. A siker titka véleményem szerint abban rejlik, ha a 18 ezer tiszaújvárosi és a mintegy 30 ezer vendég egy emberként üdvözli  a rendezvényt! – fejezte be mondanivalóját a főrendező.

Bráz György, a Szervező Bizottság társelnöke, Tiszaújváros polgármestere megnyitó beszédét azzal kezdte, hogy a TVK Triatlon Nagyhét a település legnépszerűbb sport és kulturális rendezvénye. – Az elmúlt 18 év alatt sok minden történt, változott a helyszín, a lebonyolítás módja, a rendezői stáb – fogalmazott a városvezető. – Egy ember volt, aki az állandóságot képviselte, dr. Márkus Gábor. Miután elvesztettük, komoly dilemma előtt álltunk, tudjuk-e folytatni, mi lesz velünk nélküle? Az iránta érzett tisztelet és szeretett arra sarkallt bennünket, hogy  megfelelő felelősségtudattal folytassuk. Ezért lehetünk most újra itt. Köszönöm a tiszaújvárosiaknak, hogy ismét mellénk álltak, köszönöm valamennyi közreműködő, segítő munkáját, a szponzorok támogatását! Kellemes időtöltést, jó szórakozást kívánok mindenkinek! Ezzel a 2014-es TVK Triatlon Nagyhetet megnyitom!

Az est hátra levő részében további három fellépő gondoskodott a kellemes szórakozásról.  A nagyszínpadon a BrassDance után Janicsák Veca adott remek hangulatú és teltházas koncertet, majd a KreAktív-pódiumon a Szabó Balázs Bandája formáció vitte tovább a ritmust.

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.