Tizenkét éves tornászlányé, Molnár Csengéé az Albert Vándorserleg

torna_FTC_JPP_Molnár Csenge

Az FTC népligeti Tornacsarnokában rendezte meg az idei „TORNÁZNI ÖRÖM !”  torna fesztivált, mely a szakosztály életében az eddigi legnagyobb verseny volt. A versenyre kilátogató közel 600 (!) néző  ZSEBIBABA utánpótlás csapatversenyeket, és egyéni nemzetközi versenyt egyaránt láthatott.

Az egész napos rendezvényen 420 tornászkislány szerepelt!  A versenyeken 35 bírónő pontozott. Az edzőcsarnok is ragyogott!  Sok mosolygó lufi, érem, serleg, ajándék díszítette. A ZSEBIBABA csapatversenyeken pedig 14 klub 350,   4-14 éves tornásza szerepelt.

A legtöbb csapatot, a házigazda FTC indította: 14 csapatában 85 kislány mutatta be tudását, de az UTE sem sokkal maradt le az fTC mögött, hiszen ők is 10 csapattal vettek részt.

A Zsebibaba versenyrendszer életrehívója Bathó Márta, az FTC szakosztályvezetője is csak titkon remélte, hogy egy napon majd ennyi szép és ügyes kislány versenyez ebben a rendszerben. Ráadásul ezt a szisztémát már a MATSZ is átvette!

Az FTC csapatai egyébként 3 aranyérmet és 6 dobogós helyet szereztek. Aranyat vihetett haza még a KSI, a TFSE, a BHSE, és az UTE csapata is. Idén először szerepelt a GYŐR, az ADÁCS, a DEBRECEN és a BALATONFÜRED csapata.

A „ JÖVŐ Tornászbajnoka” FTC ALBERT KUPA leány nemzetközi versenyen 4 korosztályban 54 versenyző indult. A hat magyar klub mellett három külföldi egyesület is képviseltette magát, biztosítva ezzel a rendezvény nemzetköüzi jellegét. Ők egyébként dánok, csehek és horvátok voltak. A magyar részvevők közül legtöbben 2004-2005-ben születettek, ( 29 fő ) ami jó jel a magyar  tornasport utánpótlására nézve.

Az egész egyéni versenyből kiemelkedett az FTC legjobb ifjúsági válogatottja: Molnár Csenge ( 12 éves ), aki nemcsak, hogy a saját korcsoportjában diadalmaskodott, de a verseny legmagasabb összetett pontszámát  (50,80) is ő gyűjtötte össze. Ugrásban és talajon már nemzetközi szinten is figyelemre méltó gyakorlatot mutatott be. Talajon övé volt a verseny legmagasabb pontszáma. (14.10)

Így megérdemelten Molnár Csenge nyerte az ALBERT VÁNDORSERLEGET, amit a verseny végén, Albert Magdolna, az Albert Alapítvány vezetője adott át. Csenge nem titkolt vágya, hiogy két év múőlva már ő is a Európa-bajnokság indulói között lehessen!

A versenyt támogatók ( ITT) jóvoltából minden versenyző ajándékokkal megpakolva térhetett haza. A gyönyörű érmeket és kupákat, a rendezvény névadó szponzora, az ALBERT Alapítvány biztosította. Ráadásként – a rendezvény mottójának megfelelően – a legszebben mosolygó tornászlányok mosoly- lufi díjat kaptak!

(FTC.hu, FTC női torna, Albert Alapítvány)

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.