Tizennégy magyar judós rohamoz a cseljabinszki Vb-n

csel_Csernoviczki Éva, 440Sokak kedvence: Csernoviczki Éva (Fotó: JochaPress.hu)

Tizennégy judós képviseli a magyar színeket Cseljabinszkban az augusztus 25-én rajtoló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a magyar szövetség (MJSZ) keddi tájékoztatása szerint, miután az elnökség jóváhagyta a Nagy András sportigazgató által előterjesztett névsort.

A férfiaknál teljes lesz a csapat, vagyis kilenc versenyzőt neveztek be. A 60 kilogramm „üres” lesz, három súlycsoportban viszont két dzsúdós is indul.

A nőknél a lehetséges kilenc helyből csak ötöt használ ki az MJSZ. A legjobbak közül hiányozni fog az ifjúsági világ- és Európa-bajnok Gercsák Szabina, aki néhány nappal korábban Nanjingban az ifjúsági olimpián szerepel.

Vállsérülése miatt nem lehet jelen az U23-as Európa-bajnok Szabó Franciska, valamint testvére, a junior világ- és Európa-bajnokságra készülő Szabó Katinka sem.

A névsor kihirdetésével egy időben az is eldőlt, hogy Magyarország sem a férfiaknál, sem a nőknél nem indítja együttesét a vb utolsó napjára kiírt csapatversenyben.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A JUDO-VB-RE:

Férfiak:

66 kg: Zámbori Bence (Honvéd-Kipex), 73 kg: Ungvári Miklós (Közgép-Ceglédi VSE), 81 kg: Krizsán Szabolcs (Honvéd-Kipex), Csoknyai László (Atomerőmű SE), 90 kg: Tóth Krisztián (KSI SE), Vér Gábor (Honvéd-Kipex), 100 kg: Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE), Fogasy Gergő (Kecskeméti JC), +100 kg: Bor Barna (Atomerőmű SE)

Nők:

48 kg: Csernoviczki Éva (Ippon Judo Tatabánya), 52 kg: Maros Barbara (Honvéd-Kipex), 57 kg: Karakas Hedvig (Honvéd-Kipex), 70 kg: Hegedűs Dóra (Wadokai JC), 78 kg: Joó Abigél (KSI SE)

(MTI)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.