Több embert is vízbe dobáltak Sukorón, az evezős bajnokságon

evezősob_Szlatényi_Regényi

Szlatényi György főtitkár és dr. Regényi Tamás elnök a gondokról is tárgyalt

Az országos evezős bajnokság 3.-4. napjain igazán extra szenzáció nem történt. Persze „mozogtak” a történések, a kulisszák mögött pedig előrevívő tárgyalások is zajlottak az Eximbank és a Magyar Evezős Szövetség vezetői között.

Közben természetesen peregtek a versenyszámok, melyek eredményeiből közvetetten ugyan, de csak kiderült: ott jönnek az eredmények, ahol igazán kemény munka zajlik. Minő véletlen: megint előtérbe került Kiss László (szakmabeli nevén egyszerűen csak „Fater”), aki a számára nem különösebben sikeresen végződött pekingi olimpiát követően ferencvárosi munkahelyét a győriek edzéseinek vezetésével cserélte fel.

S bár az evezésben még véletlenül sem lehet máról holnapra csodákat tenni, azért az eltelt három és fél esztendő elég volt „Faternak” ahhoz, hogy újra felvillantsa edzői kvalitásait. Igaz, túl a személyre, illetve egységekre alkalmazott speciális módszereken a Kiss László által alkalmazott általános elv (amitől sokan húzódoznak!) a kemény és következetes munka.

A győriek kulcsszámokat – így például nyolcasokat – nyertek. Egyébként alsóbb korosztályokból is érkeznek figyelmet érdemlő eredmények. Konkrétabban és a teljesség igény nélkül megemlíteném például a csepeli legfiatalabbakat, akikkel ugyancsak három és fél esztendeje foglalkozik az egykori, sikeres szövetségi kapitány, a már nyugdíjas Melis Zoltán. Ő a csepeli evezős palántáknál dolgozik figyelmet érdemlően – tanítványai is jócskán hozzájárultak pontjaikkal ahhoz, hogy a csapatok közötti pontversenyt idén is a Csepel EC nyerje. Mögöttük a második és harmadik hely a szegedieknek, illetve a győrieknek jutott.

A következőkben néhány, érdekes felvétel következik a Sukorón lebonyolított országos evezős bajnokság 3-4. napjáról. A legnagyobb közönségsikert a győriek aratták, vízbedobálásos mutatványaikkal. Kiss László vezetőedző is csak azért úszta meg, mert idejében bejelentette, hogy lázas betegen csinálta végig a bajnokságot.

evezOb_1_Bertényi Erika_Mészáros László

Bertényi Erika, korábbi sokszoros bajnok és dr. Mészáros László nemzetközi versenybíró

evezOB_13_Heni_Edit

A korábbi (jobbról) és a jelenlegi szövetségi irodavezető

evezOb_6_győriek vízbedobása1

Innen már nincs visszaút!

evezOb_7_győriek vízbedobása2

A háttérben egy másik nyolcas élvezi a pillanatot

evezOb_8_vízben a győri nyolcas

Itt már mindenki a vízben, Papp Oszkár csaopatvezető sem úszta meg

This entry was posted in Egyéb and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.