Több mint kétezer-ötszázan futottak az Európa-napon

Európa-Nap_JPP

10 év – 10 km elnevezésű futással rajtolt ma az Európa-nap az Erzsébet téren. Több mint 2500 futó indult el a versenyen, amellyel Magyarország 10 éves európai uniós tagságát ünnepeljük. A profi és amatőr versenyzők a főváros emblematikus, európai uniós támogatásból felújított épületeit érintve teljesítették a távot. Majd utána kezdetét vette az egész napos programsorozat, amellyel a május 25-i európai parlamenti választásokra is felhívják a figyelmet a szervezők.

Vasárnap reggel Budapest belvárosában az Erzsébet térről rajtolt a 10 év – 10 km elnevezésű futás, amelynek során az esővel is dacoló versenyzők olyan helyszínek mellett haladtak el, mint a Liszt Ferenc Zeneakadémia, a Rudas és Lukács Fürdő vagy a Várkert Bazár.

A leggyorsabb induló 34 percen belül teljesítette a távot, így elsőként vehette át a futóknak járó, Magyarország tíz éves EU-s tagságát szimbolizáló érmét.

„Összesen több mint 2500 versenyző állt rajthoz az Európa-napi futáson, amelynek az volt a célja, hogy megmutassuk, egy ilyen rövid, mindössze 10 km-es távon is számos olyan épület, közterület, van, amely az Európai Unió támogatásával újulhatott meg. Az elmúlt 10 évben összesen több mint 40 milliárd forintból szépülhetett meg az a 10 emblematikus helyszín, amely mellett az útvonal is elhaladt” – számolt be az eredményekről dr. Szűcs Tamás, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője.

A futók között olyan sportlegendák is feltűntek, mint Kovács Ágnes olimpikon úszó, Kammerer Zoltán olimpiai és világbajnok kajakozó, Kovács „Kokó” István olimpiai és világbajnok ökölvívó, valamint Gergely István olimpiai és világbajnok vízilabdázó. Közülük Kammerer Zoltán győzte le a leggyorsabban a távot, mindössze 46 perc 31 másodpercre volt szüksége. A verseny rajt-cél helyszínén, az Erzsébet téren, egész napos családi programok, koncertek várják az érdeklődőket, akik az évforduló megünneplése mellett a május 25-i európai parlamenti választásokkal kapcsolatban is tájékozódhatnak.


 

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.