Több százan emlékeztek Rakaczki Bencére Diósgyőrben

MTI Fotó: Vajda János

MTI Fotó: Vajda János

Több százan emlékeztek néma főhajtással, mécsesekkel és virágokkal Rakaczki Bencére, a Diósgyőri VTK csütörtökön 20 évesen elhunyt kapusára a diósgyőri stadionnál péntek este.
A DVTK-szurkolók mellett barátok, ismerősök, sportrajongók búcsúztak ily módon az NB I-es labdarúgótól. Rakaczki Bence arcképét egy kézilabda kapun helyezték el a stadion bejáratánál, ahol mécseseket gyújtottak a virágokat hozó részvétnyilvánítók. Sokan a DVTK klubszíneit jelző piros-fehér sálat viseltek.

Rakaczki Bence 13-as számú meze mellé a Ferencváros zöld-fehér sálját is elhelyezte egy szurkoló, jelezve ezzel más klubok labdarúgóinak és drukkereinek együttérzését.

A néma megemlékezésen részt vettek Rakaczki Bence családtagjai mellett a DVTK jelenlegi játékosai, Szivics Tomiszlav vezetőedzővel az élen.

Este negyed nyolckor a fiatalon elhunyt kapusra emlékezve felkapcsolták a stadion villanyvilágítását, a fények a mezszámának megfelelően 13 percig égtek.

Veréb György, a DVTK kapusedzője az MTI-nek a helyszínen azt mondta, nagyon nehéz feldolgozni a tragédiát. Bence halála mérhetetlen veszteség, hiszen egy fiatal, tehetséges embert és sportolót veszítettek el.

Rakaczki Bence temetése a jövő héten lesz, amelynek pontos idejéről a család, illetve a DVTK később ad tájékoztatást.

A Diósgyőri VTK kapusa hosszan tartó betegség után csütörtök délután hunyt el. 2012-ben, 18 évesen került be a DVTK felnőttkeretébe, és akkor az utolsó négy tavaszi bajnoki mérkőzésen védte a csapat kapuját.

A bajnokság után jelezte, hogy gyengének érzi magát és izomfájdalmai vannak, az orvosi vizsgálat pedig leukémiát állapított meg nála. Rakaczki Bence azt kérte a szurkolóktól, hogy ugyanúgy drukkoljanak a gyógyulásért, mint ahogyan a meccseken tették.

Rakaczki Bencét a DVTK saját halottjának tekinti.

(MTI)

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.