Tőkési Lajos leigazolása erősítés a Ferencváros hokisainak

hoki_Tőkési Lajos elől_MTI

Elől Tőkési Lajos

 

Az egykor a hazai jégkorongsport meghatározó csapata, az utóbbi években jóval szerényebben szereplő Ferencváros ismét hallat magáról. A MOL Liga sorozatában a legutóbbi évadban csak az Újpestet megelőző zöld-fehérek idén sokkal jobban játszanak, olykor meglepetésre is képesek. A tendenciát szeretnék erősíteni Tőkési Lajos leigazolásával. Interjú Hudák Gáborral.

Hudák Gábor_jégkorong, FTC, BKV ElőreHudák Gábor

– Mit gondol, miért játszik jobban idén a Ferencváros, mint a korábbi években?

„Jó szakmai munka folyik a felnőtteknél Dobos Tamás vezetőedző irányításával. A játékosállományunk is elég erős ahhoz, hogy felvegye a harcot a nála papíron, illetve a korábbi évek eredményei alapján jobbnak ítélt csapatokkal.”

 – Ez a tény annál is inkább örvendetes, mivel a MOL Liga mérkőzéseinek átlagos színvonala is folyamatosan erősödik.

„Ez a megállapítás vitathatatlan tény és ezért örvendetes is. Aki megnézett például egy két év előtti meccset ebben a sorozatban és utána végigizgul egy mai összecsapást, az láthatja, hogy jókora előrelépésről beszélhetünk.”

 – A felfelé igyekvésben mennyit jelenthet Tőkési Lajos leigazolása?

 „Tőkési már nem a fiatal korosztályhoz tartozik, gyorsasága sem a régi. Viszont óriási rutinjával így is nagy hasznára lehet csapatunknak, amely egyébként is hátvédposzton elég gyengén áll.”

 – Ön a Fradi játékosaként nyolcszoros magyar bajnok, 126 alkalommal szerepelt a nemzeti együttesben, korábban a felnőtteket is edzette. Ma viszont az utánpótlásért felelős. Hogyan látja a szakosztály jövőjét „alulról” nézve?

„2010. óta határozott és hosszú távú szándéka klubunknak a korábban szélnek eresztett alsó korosztályok újjáépítése, illetve megerősítése. A legfiatalabbaknál, a 7-8 éveseknél nagyon jól állunk, a 14 éveseknél kevésbé. Bár a szakosztály vezetése minden lehetséges erőt mozgósít, de amíg bérelt pályán játszunk Pesterzsébeten, ugrásszerű változásra nem számíthatunk.”

(Fotó: MTI, jochapress.hu)

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.