Tóth Krisztián és Joó Abigél is bronzérmes a cselgáncs Európa bajnokságon

csel_140316_Tóth Krisztián fehérbenA 90 kilogrammosok között szereplő Tóth Krisztián és a 78 kilósok kategóriájában versenyző Joó Abigél egyformán bronzérmet nyert a Montpellier-ben zajló cselgáncs Európa-bajnokság szombati versenynapján.

A franciaországi viadal honlapja szerint a KSI SE kétszeres Európa-bajnoknője – aki tavaly is bronzérmes volt – bírói döntéssel múlta felül a bronzcsatában a holland Guusje Steenhuist, klubtársa, Tóth pedig jukóval győzte le a harmadik helyért rendezett csatában az azeri Sahin Garamanovot.

“Nagyon örülök, főleg ahhoz képest, ahogyan kezdtem ezt az évet” – nyilatkozott a Kossuth Rádiónak Joó Abigél, aki a bronzmérkőzésről elmondta: idén Varsóban ettől a holland ellenfelétől kapott ki, úgyhogy most visszavágott neki.
“Az első két győzelem viszonylag könnyű volt, utána viszont órák teltek el mérkőzés nélkül. Aztán jött két meccs, melyeken már elég fáradtnak éreztem magam, de a hollandon látszott, hogy jobban elfáradt, mint én” – összegezte a napot.

A tavalyi világbajnokságon ötödik helyezett Tóth Krisztián elmondása szerint reggel azt érezte, lehet, hogy csak egy meccse lesz, de azt sem tartotta kizártnak, hogy összejön az érem.
“Ma nem bíztam a dzsúdómban, ezért arra összpontosítottam, hogy taktikailag fórba tudjak kerülni ellenfeleimmel szemben” – mondta, majd az előrelépést illetően hozzátette: szerinte akkor lehetne még eredményesebb, ha két-három kiló tiszta izmot magára tudna szedni.

A szombati kettő volt az Eb-n a negyedik és az ötödik magyar érem: csütörtökön Csernoviczki Éva – címét megvédve – aranyat nyert 48 kilogrammban, majd pénteken Ungvári Miklós a 73, Krizsán Szabolcs pedig a 81 kilósok között végzett a harmadik helyen.

A szombati nap további magyarjai közül a 90 kilósok között Fogasy Gergő, 100 kilogrammban Cirjenics Miklós, plusz 100 kilóban pedig Bor Barna a legjobb 16 között búcsúzott, így helyezetlenül zárt.

Vasárnap a csapatversenyt rendezik meg a kontinensviadalon.

(MTI)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.