Tóth Krisztián vezet az olimpiai kvalifikációs rangsorban!

csel_Tóth Krisztián, 440Az újdonsült világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián nagyot lépett előre a világranglistán is: immár a negyedik helyen jegyzik, 2009 óta nem volt ilyen magasan jegyzett férfi judósunk a rangsorban! Ha csak az olimpiai kvalifikációs rangsort nézzük, abban jelenleg a KSI SE húsz éves judósa vezet a 90 kilósok között!

A férfiak között legutóbb Ungvári Miklós tudott ilyen magasságokba emelkedni, a ceglédiek klasszisát néhány évvel ezelőtt, egészen pontosan 2009-ben még dobogón is jegyezték. Az elmúlt évek legjobb helyezése egyébként Braun Ákos és Hadfi Dániel nevéhez fűződik: az Atomerőmű SE klasszisa 2005-ben a világ- és Európa-bajnoki címnek köszönhetően volt első a súlycsoportjában, míg a Honvéd-Kipex csillaga 2007 áprilisában párizsi győzelme és Európa-bajnoki aranyérme után volt néhány hétig első a rangsorban.

Tóth Krisztián produkciója lenyűgöző: az évet a negyvenhatodik helyen kezdte, s az olimpiai kvalfikációs sorozat rajtja óta összesen 902 pontot szedett össze! Ezzel ő áll az első helyen pillanatnyilag az olimpiai kvalifikációs rangsorban! Természetesen még csak a pontszerző időszak nagyjából első negyedén vagyunk túl, ez mindenképpen ragyogó eredmény!

A válogatott legjobbjai közül továbbra is Top10-es Joó Abigél (a hetedik helyen áll a 78 kilósok között), Csernoviczki Éva (nyolcadik a 48 kilogrammban) és Krizsán Szabolcs (tizedik a 81 kilósok között), de ha csak az olimpiai kvalifikációs pontokat tekintjük, rajtuk kívül Karakas Hedvig (57 kg, 15. hely), Ungvári Miklós (73 kg, 16. hely) és Bor Barna (+100 kg, 24. hely), sőt, még Fogasy Gergő (100 kg, 57. hely) is „olimpiai helyen” áll, vagyis ha ma kezdődnének az ötkarikás játékok, nyolc indulónk biztosan lenne.

S még nem számoltunk a 66 kilós férfiakkal, illetve a 63 kilós lányokkal, utóbbiaknál az ifjúsági olimpiai, világ- és Európa-bajnok Gercsák Szabina is hamarosan elkezdi gyűjtögetni a pontokat, ahogyan az U23-as Európa-bajnok Szabó Franciska is nagy reményekkel folytathatja a sorozatot.

(judoinfo.hu)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.