Tusveszélyben, dokumentumfilm az M1-en!

birkozas2013. február 12-én a NOB végrehajtó bizottsága azzal a javaslattal élt, hogy a birkózás kerüljön ki a 2020-as nyári játékok programjából.

Szeptember 8-án a NOB teljes ülésszaka Buenos Airesben már a szavazás első körében visszahelyezte a birkózást a 2020-as (és 24-es) programba. A 208 drámai nap történéseit dolgozza fel Elek Sándor dokumentumfilmje, amely vasárnap 15.22-kor kerül az m1 képernyőjére.

Az olimpiai jövő volt a tét…

Tusveszélyben!

Egy döntés, amely megdöbbentette a világot.

Egy döntés, amely egy csapatba hozta össze az Amerikai Egyesült Államokat, Oroszországot és Iránt.

Egy döntés, amelyben Magyarország is tevékeny szerepet vállalt.

Vasárnap 15.22-kor, az m1-en kerül képernyőre Elek Sándor dokumentumfilmje, amely annak a hősi küzdelemnek a krónikája, amelyet 2013-ban folytatott a birkózósport és az egész világ azért, hogy az ősi sportág az olimpia programon maradhasson. Érdemes felidézni a hazai sportolók és civilek lelkes támogatását, világsztároknak és a földkerekség vezető politikusainak kiállását ugyanúgy, mint a Hősök terén megtartott tiltakozó akciót – amelynek oly sokan részesei voltak -, no meg a magyar parlament példaértékű, egyhangú támogatását is.

Győzött az összefogás és a birkózás olimpiai sportág maradt. Ezt a diadalt aztán itt, Budapesten a szeptemberi világbajnokságon ünnepelhette a világ.

Erről szól tehát a Tusveszélyben című, 52 perces dokumentumfilm az m1-en vasárnap 15 óra 22 perctől.

 

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.