U19-es Eb: Ausztria, Izrael és Portugália a három csoportellenfél

Az U19-es Európa-bajnokság sorsolása a felcsúti Pancho ArénábanCsütörtökön este, Felcsúton, a Puskás Akadémia épületének aulájában elkészítették a július 19-én kezdődő magyarországi U19-es Európa-bajnokság csoportbeosztását.
Az A csoportban Magyarország, Izrael, Ausztria és Portugália küzd a továbbjutásért, a B jelű négyesben Németország, Szerbia, Bulgária és Ukrajna kapott besorolást.
A sorsoláson mind a nyolc résztvevő ország – Magyarország mellett Ausztria, Bulgária, Izrael, Németország, Portugália, Szerbia, Ukrajna -, valamint az UEFA delegációja is képviseltette magát. A csapatnevek kihúzása előtt a sorsolás házigazdája, Dénes Tamás mutatta be az Európa-bajnokság helyszíneit, és beszélt a döntő előzményeiről, a torna történelméről, valamint a selejtező sorozatról.

Ezt követően Berzi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség alelnöke tartott köszöntő beszédet, melyben gratulált a részvételt kiharcoló csapatoknak, majd elmondta: Magyarországnak és a magyar szövetségnek is óriási megtiszteltetés, hogy megrendezheti az U19-es Európa-bajnokságot.

Berzi Sándor felidézte, hogy legutóbb 1990-ben rendezett ifjúsági Eb-t Magyarország, akkor olyan későbbi kiválóságok játszottak a pályákon, mint Luis Figo, Rui Costa, vagy a magyar együttesben Halmai Gábor és Lipcsei Péter. A szövetség alelnöke beszédét azzal zárta, hogy bízik benne: az ország sikeres Európa-bajnokságot rendez, és minden egyes résztvevő válogatott izgalmas mérkőzések szép élményeivel zárja a viadalt.

Az UEFA részéről Jim Boyce, az európai szövetség Ifjúsági és Amatőr Bizottságának elnöke tartott rövid beszédet, amelyben kifejezte örömét, hogy nagy futballhatalmak mellett kisebb országok is részt vesznek az Európa-bajnokságon, ő maga csodálatos, magas színvonalú tornára számít.

Ezt követően Mészöly Kálmán, az Európa-bajnokság nagykövete lépett a színpadra, hogy kihúzza a csapatok neveit tartalmazó golyókat. A magyar válogatott automatikusan az A-csoportba kapott besorolást, Mészöly Kálmán Ausztriát, Portugáliát és Izraelt húzta ki a mieink mellé, míg a B csoportba Bulgária, Németország, Ukrajna és Szerbia kapott besorolást.

Az Európa-bajnokság csoportbeosztása:

A csoport: Magyarország, Ausztria, Izrael, Portugália
B csoport: Németország, Bulgária, Ukrajna, Szerbia

(MLSZ)

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.