U19-es labdarúgó Eb: újabb német siker

foci_U19, 440,  német siker

A német válogatott nyerte a Magyarországon rendezett U19-es labdarúgó-Európa-bajnokságot, miután a csütörtöki döntőben 1-0-ra legyőzte a portugál csapatot a budapesti Szusza Ferenc Stadionban.

Az első félidőben a németek akarata érvényesült és a 39. percben Hany Mukhtar találatával meg is szerezték a vezetést. A fordulást követően már sokkal többet támadott a csoportkörben a magyarokkal azonos kvartettben szerepelt, Mészöly Géza csapatát 6-1-re kiütő portugál válogatott, több nagy lehetősége is volt az egyenlítésre, de az eredmény már nem változott.

Németország–Portugália 1-0 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, v.: Javier Estrada (spanyol)
gólszerző: Mukhtar (39.)
sárga lap: Kempf (74.), Holthaus (80.)
Németország
: Schnitzler – Akpoguma, Stark, Kempf, Holthaus – Öztunali, Kimmich – Brandt, Stendera (Lohkempe, 84.), Mukhtar (Shyre, 90.) – Selke
Portugália: André Moreira – Mauro Riquicho, Domingos Duarte, Joao Nunes, Rafa – Gelson Martins (Jorge Intima, 86.), Raphael Guzzo (Francisco Ramos, 59.),  Podstawski, Marcos Lopes, Ivo Rodrigues (Romário Baldé, 66.) – André Silva

Dupla siker a németeknek

Nem ez volt az egyetlen nyári német futballsiker. A felnőttválogatott nyerte a brazíliai világbajnokságot, miután a fináléban hosszabbításban 1-0-ra legyőzte az argentin csapatot. A gól nélküli rendes játékidőt követően a mindent eldöntő találatot Mario Götze szerezte a 113. percben.

(mno.hu, fotó: MTI)

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.