Új néven folytatja magyar bajnoki szereplését a Vasas vízilabdacsapata

Lactiv VasasA TEVA-Vasas vízilabda csapata mától Lactiv Vasasként folytatja magyar bajnoki szereplését. A névváltás alkalmából ismert sportolók valamint népszerű hazai sztárok mérkőztek meg egymással a Császár-Komjádi uszodában.

Cégünk elérkezettnek látta az időt, hogy a vállalat neve helyett egy világszínvonalú, egészségmegőrzést segítő készítmény nevét viselje a Vasas vízilabda csapata.” – hívta fel a figyelmet Bródi Gábor, a TEVA OTC üzletágvezetője.

A hazánk egyik legsikeresebb vízilabda csapatának névváltását rendhagyó versennyel ünnepelték meg, azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a rendszeres mozgás és az egészséges táplálkozás fontosságára. A Császár-Komjádi uszoda medencéjében rendezett váltóversenyen a Lactiv Vasas játékosaiból – Katonás Gergely, dr. Steinmetz Ádám, Draško Brguljan – valamint ismert hazai sztárokból álló (Horváth Éva, Mádai Vivien, Kondákor Zsófi) csapatok küzdöttek meg egymással.

A versengő párosokra három feladat várt: az elsőben a víz felszínén lebegő korongokat kellett a lehető legrövidebb idő alatt összegyűjteniük, míg a másodikban ötméteres kapura lövésből, a harmadikban pedig váltóúszásból szerezhettek pontokat. A büntető dobásoknál a játékosoknak a Lactiv Vasas két kapusát, Barabás Botondot és Bendes Viktort kellett kicselezniük.

A Lactiv Vasas vízilabdázói korábban számos egészségügyi, felvilágosító programban vettek részt. Az országos „Érte Vagy program” keretében például évről-évre gálamérkőzést játszanak az Orvosi Egyetem csapatával az egészségtudatos életmód népszerűsítése érdekében. A kezdeményezés eredményeként eddig már több mint 3000 ember fogadta meg, hogy odafigyel szíve egészségére.

A Lactiv Vasast (korábban TEVA-Vasas) 2004 óta segíti névadó szponzorként a TEVA Magyarország Zrt. Ez alatt az idő alatt az együttes öt bajnoki és három magyar kupa győzelmet ért el. A Vasas 1945-ös fennállása óta 18 magyar bajnoki címet szerzett. Emellett kétszer hódította el a Bajnokok Európa Kupáját, háromszor volt KEK-győztes és tizenötször hódította el Magyar Kupát. „Az idei szezonban a csapat jelentősen megfiatalodott, ezért az év eleji kezdés visszafogottra sikerült, de a szezon derekán egyre stabilabban teljesít az együttes. Bízunk benne, hogy a névváltoztatással sikerül még inkább (l)activálni a játékosokat.”Dr. Kovács Gusztáv a TEVA kategóriamenedzsere.

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.