Asztalitenisz Eb: újabb magyar győzelem és továbbjutás a nőknél

pota georginaA magyar női válogatott legyőzte Luxemburg együttesét a lisszaboni asztalitenisz csapat Európa-bajnokság csoportszakaszának harmadik, utolsó fordulójában, s ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. A férfiak az esélyeknek megfelelően simán kikaptak a címvédő német együttestől.

A csütörtök délutáni mérkőzés a kiírtnál mintegy 40 perccel később kezdődhetett csak el, mert a hatos asztalon elhúzódott egy férfi találkozó. Ez azonban nem zavarta meg Lovas Petrát, aki viszonylag könnyedén gyűjtötte be a győzelmet a világranglistán mindössze 159. Sarah De Nutte ellen. A folytatásban ugyanakkor Póta Georgina (38.) meglepően simán kikapott a kínai származású Ni Xia Liantól (72.), még szettet sem nyert, majd jött Madarász Dóra (91.) és Tessy Gonderinger (308.) ugyancsak meglehetősen egyoldalú találkozója, amelynek azonban magyar siker lett a vége.

A magyarok 2-1-es vezetésénél Póta és De Nutte állt oda az asztalhoz, s ugyan az első szett még a luxemburgié lett, a meccs hátralévő részében már a magyar játékos irányított, így a csapat megszerezte második győzelmét is a tornán.
A csoport másik meccsén a hollandok 3-1-re felülmúlták az oroszokat, így a magyarokkal együtt mindhárom csapat 4-4 ponttal zárt, ráadásul körbeverte egymást. Köztük a szettarány döntött a sorrendről, s ez a magyaroknak kedvezett, így ők nyerték a C jelű négyest a hollandok előtt, a tavaly bronzérmes oroszok pedig csak az alsó ágon folytathatják szereplésüket.

Nők, C csoport, 3. forduló:
Magyarország-Luxemburg 3-1

Lovas Petra-Sarah De Nutte 3-1 (9, -10, 11, 3), Póta Georgina-Ni Xia Lian 0-3 (-11, -6, -5) Madarász Dóra-Tessy Gonderinger 3-0 (2, 4, 8), Póta-De Nutte 3-1 (-9, 3, 9, 6)

A Kosiba Dániel, Pattantyús Ádám és Jakab János alkotta együttes 3-0-ás vereséget szenvedett a sokszoros egyéni Eb-győztes Timo Bollal és az olimpiai bronzérmes Dimitrij Ovtcharovval felálló németek ellen.

Férfiak, A csoport, 3. forduló:
Németország-Magyarország 3-0

Steffen Mengel-Jakab János 3-1 (9, 7, -6, 4)
Timo Boll-Kosiba Dániel 3-0 (9, 4, 1)
Dimitrij Ovtcharov-Pattantyús Ádám 3-0 (9, 3, 4)

MTI

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.