Újra összecsap a Debrecen és a Lyon

korhut_honvedA Bajnokok Ligájára készülő hétszeres magyar bajnok DVSC igazi erőpróba előtt áll. Öt év után ismét megmérkőzik  a franciák egyik élcsapatával, az Olympique Lyonnal. 

A  DVSC-Teva labdarúgócsapata igazi csemegével készül a 2014–15-ös hazai szezonra és a közelgő nemzetközi megmérettetésekre: a Loki a hétszeres francia bajnok Olympique Lyont fogadja a debreceni Nagyerdei Stadionban. Bizonyára sokan emlékeznek még a debreceniek 2009 őszi meneteléséről, amikor a Bajnokok Ligája főtábláján a Liverpool és a Fiorentina mellett a Lyon volt az ellenfél. A franciák akkor a csoportból egészen a BL elődöntőjéig meneteltek.

Korhut Mihály öt éve nem játszott az Olympique Lyon ellen, így most nagyon várja, hogy szombaton pályára léphessen a francia csapat ellen.

“Pár nappal később kezdtem a felkészülést, mint a többiek, mondhatni akkor kapcsolódtam be teljesen, amikor a csapat Balmazújvárosba utazott edzőtáborba. Kemény munkát végeztünk ott, de ebben az időszakban ez megszokott. Most már egyre több taktikai elemet gyakorlunk, és labdás feladatokat végzünk, de az erőnlétre továbbra is nagy hangsúlyt fektet a szakmai stáb” – fogalmazott Korhut Mihály, majd rátért a szombati, Lyon elleni mérkőzésre. “A Bajnokok Ligája csoportkörében korábban már kétszer játszottunk a lyoniak ellen, vagyis tisztában vagyunk vele, milyen játékerőt képviselnek. Bár azóta változott a keretük, de ugyanúgy az európai élcsapatok közé tartoznak. A 2009-es meccseken nem játszottam, úgyhogy most tapasztalhatom meg testközelből a Lyon erejét. Franciaország maghatározó csapat ellen lépünk pályára, így jól fel tudjuk majd mérni, hol tartunk.”

Büszkeséggel töltheti el a hajdúságiakat, hogy a felkészülést június 27-én megkezdő Lyon a DVSC ellen játssza első nyári ráhangoló mérkőzést, ráadásul a franciák a kameruni válogatott Bedimon kívül a teljes keretükkel érkeznek.

A Nagyerdei Stadionban rendezendő mérkőzés közvetítése 19:45-kor kezdődik a Sport1-en, a kommentátor Matuz Krisztián lesz. A játékosokkal és az edzővel Fazekas Erzsébet készíti az interjúkat, a stúdióban a műsorvezető Takács Rita lesz.

DVSC-Teva – Olympique Lyon: 2014. július 5. szombat, 19:45, Sport 1 HD (élő)

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.