Ungvári Attila ezüst-, Csoknyai László bronzérmes Tallinnban

Ungvári Attila (balról) és Csoknyai László (balról a 3.) a tallinni dobogón

Ungvári Attila (balról) és Csoknyai László (balról a 3.) a tallinni dobogón

Négy judósunk lépett tatamira a tallinni olimpiai kvalifikációs viadalon, közülük ketten is dobogóra állhattak: Ungvári Attila második, Csoknyai László pedig harmadik helyen végzett a 81 kilogrammosok küzdelmeiben. 

A tallinni torna első versenynapján nagyon gyorsan véget értek számunkra a küzdelmek, hiszen a korábbi U23-as Európa-bajnok Burján László (60 kg, Budaörsi SC) és a junior Eb-bronzérmes Majer Tibor (66 kg, Közgép-Ceglédi VSE) is elveszítette az első mérkőzését, s ezzel búcsúzott az észtországi viadaltól.

A második versenynapon csak a 81 kilogrammosok küzdelmeiben voltunk érdekeltek, ám ott az elejétől a végéig: Ungvári Attila (Közgép-Ceglédi VSE) és Csoknyai László (Atomerőmű SE) egyaránt érmet szerzett. Mindkét magyar csak a holland van de Kamer előtt volt kénytelen fejet hajtani, a paksi judós az elődöntőben, a ceglédi pedig a fináléban maradt alul a holland versenyzővel szemben, a további négy-négy meccset mindketten magabiztos judóval hozták.

Az érmeknek köszönhetően Ungvári Attila hatvan, Csoknyai László pedig negyven olimpiai kvalifikációs pontot szerzett, ami sokat érhet majd 2016. májusában, a végelszámolásnál.

A tallinni viadalon Hollandia szerepelt a legjobban (3 arany, 1 ezüst, 4 bronz), az éremtáblázat második helyét Oroszország (2, 2, 7), a harmadikat pedig Izrael (2, 1, 6) szerezte meg. A mieink egy ezüsttel és egy bronzzal a tizenik helyen zártak, holtversenyben Lettországgal és Svédországgal.

Judoinfo.hu

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.