Usain Bolt rollerrel is villámgyors

atl_Bolt, roller, 440, ReutersKét keréken is villámgyors Usain Bolt (28). A 100 és 200 méteres síkfutás világcsúcstartója ugyan befejezte idénre a versenyzést, s az edzője tanácsára nem erőlteti meg magát, inkább a 2015-ös szezon feladataira koncentrál majd.

Addig azonban sok szabadideje van, s igyekszik ezt kihasználni, különböző meghívásoknak tesz eleget. Sanghajban, egy közönségtalálkozón tőle szokatlan módon, rollerral jelent meg – szédítő tempóban gurult a rajongói elé.

– Nem tagadom, jólesik a pihenés, s akik ismernek, tudják rólam, bolondos fickó vagyok. Ezért jutott eszembe, hogy rollerral érkezzem. Elég gyors vagyok hozzá, hogy ne kelljen órákat várni rám – viccelődött Bolt, aki egyébként az egyik szponzora által készített masinán gördült a pódiumra. – Megpróbálok a következő hetekben minél többet pihenni, utána pedig elkezdem a felkészülést a jövő évi pekingi atlétikai világbajnokságra. Újra csúcsokat akarok futni, hogy bebizonyítsam, nem vagyok még nyugdíjas. Szeretek ebben az országban versenyezni, szép emlékeket őrzök Kínáról.

Bolt hat olimpiai bajnoki címéből hármat  – 100 és 200 méteren, valamint a 4×100-as váltóban – Pekingben szerzett még 2008-ban.

(blikk.hu, fotó: Reuters)

 

 

This entry was posted in Egyéb and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.