Utánpótlás kajak-kenu fesztivál az „A-híd Építő Kupáért”

Dombi Rudolf_blog

Van egy kis kajak-kenu klub a Margitszigeten,  Sirály Csónakházban, ahol olyan legendák kezdték el sportpályafutásukat, mint Hatlaczky Ferenc Melbourne ezüstérmes kajakozója,Vaskuti István, a moszkvai olimpia aranyérmes kenusa, és ahol a fiatal versenyzők  hűen követik nagy elődeik hagyományait. Itt nevelkedett a kétszeres világbajnok Kucsera Gábor, és a kezdetektől a mai napig ennek a klubnak versenyzője az Európa- és Olimpiai bajnok Dombi Rudolf is.

Ez az egyesület, az Építők Margitszigeti Dák Kajak Club  gondot fordít arra is, hogy a sportágat évről évre megajándékozza egy nagyszabású  eseménnyel, amelyen minden évfolyam, a minikajakostól a masters összes korosztályáig képviselheti magát. Idén április 26-án  21. alkalommal rendez  a KSI SE edzőinek segítségével évadnyitó országos kajak-kenu versenyt, melyen kb. 40 egyesület nagyságrendileg 1000 versenyzője vesz részt az Újpesti-öbölben .

-A  verseny 9 órától 16 óráig tart, a futamok negyedóránként indulnak. A verseny távja a hagyományos és népszerű öböl kör, amelynek távja, a 2500 m jól beilleszthető a tavaszi alapozó munkába, hiszen ebben az időszakban az állóképesség fejlesztésére helyezzük a hangsúlyt. Az „A-híd Építő Kupa” serleget a legnépesebb futam győztese kapja. A győzteseket egy “Itt jön  A-híd Hídépítő Kupa győztese” feliratú pólóval jutalmazzuk, a szponzoráló cég pedig apró reklámajándékokkal kedveskedik az indulóknak, az edzőknek és a versenybíróságnak- mondta Máté Attila, a verseny felelős rendezője, az Építők Margitszigeti Diák Kajak Club újdonsült ügyvezető elnöke.

Kívánjuk, hogy az  áprilisi időjárás az idén is fogadja kegyeibe a lelkes rendezőket és az indulókat!

This entry was posted in Blog and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.