Vadonatúj stadion a Fáy utcában is

Markovits László_2008Kicsi, de fedett és a későbbiekben tovább bővíthető háromezres focistadiont építenek egymilliárdos állami keretből a Fáy utcában, a kapuk mögötti részeket egyelőre szabadon hagyják – jelezte a Vasas elnöke, Markovits László a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. Az anyaegyesület elnöke azt is elmondta: nem engedik el a Vasas-futball kezét, mert közvetítőként garanciát vállaltak a hosszabb távú szponzorálásban is.

„Az Illovszky-Stadion felújítására a kormány egymilliárdos összeget hagyott jóvá: folynak az előkészítési munkák, rövidesen jogerős építési engedélyünk lehet. Vadonatúj stadiont szeretnénk, nincs értelme a régit újítgatni. Kicsi stadion lesz, most nem a befogadóképesség a lényeg, hanem a jó játéktér, a fedett aréna, a szurkolók kiszolgálása. Első lépésben háromezer fős befogadóképességű stadionban kell gondolkodni úgy, hogy a kapu mögötti részeket szabadon hagyjuk, az később továbbépíthető, bővíthető.” – mondta el Markovits László.

Hozzátette: „A jövőben a Vasas SC mint civil szervezet nem képes és nem is akar labdarúgást működtetni: jelenleg még mindig száz százalékban az anyaegyesület a Vasas futballklub tulajdonosa, ám januártól már Jámbor János befektető finanszírozza főtámogatóként a csapatot. Mostani döntésünk egy jelzés, hogy egy civil egyesület nem képes százmilliókat áldozni a profi futball megmentésére, de a foci kezét nem engedjük el, hiszen a stadiont mi biztosítjuk és függetlenül attól, hogy nem leszünk tulajdonosok, segítünk a finanszírozásban is.

„Az a megállapodásunk Jámbor úrral, hogy 2013 év végéig álljuk a korábbi tetemes tartozásokat, a jövőben pedig évi 50 millió forinttal járulunk a fociklub működéséhez, mégpedig vagy szponzori alapon, vagy általunk hozott szponzor segítségével – tesszük mindezt addig, amíg a Vasas NB II-ben szerepel. Amennyiben a csapat visszatér az élvonalba, onnantól az 50 milliós támogatást növelni fogjuk. Voltaképpen az anyaegyesület kezességet vállal és közvetítői szerepet visz majd” – hangsúlyozta a piros-kék anyaegyesület vezetője.

(Forrás: Digi/Reggeli Start, fotó: JochaPress.hu)

 

This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.