Városnéző buszokat neveznek el a világbajnok magyar vízilabda csapat játékosairól Budapesten

A 2013-ban Barcelonában világbajnokságot nyert magyar vízilabda-csapat tagjairól nevezi el Budapesten üzemeltetett városnéző buszait a brit tulajdonú Big Bus Tours cég, amely 11 buszt üzemeltet Budapesten, mintegy 60 ezer utassal évente.

Big Bus_részvevők

A buszokra jól látható matricák kerülnek a játékosok nevével, pozíciójával és sapkaszámával. Továbbá az utasok felszálláskor személyre szabott ismertetőt hallgathatnak meg az adott jármű nevét adó játékosról.

Bóna Ákos, a cég magyarországi üzletfejlesztési igazgatója ma Budapesten, a Brit Nagykövetségen tartott sajtótájékoztatóján elmondta: ezzel a társadalmi célú kampánnyal a magyar vízilabda-sport nemzetközi hírnevét szeretnék öregbíteni, illetve a világbajnok csapattagok személyét minél szélesebb körben megismertetni.

A Big Bus Tours világszerte támogat sporttal kapcsolatos kezdeményezéseket. A vízilabdával 2011-ben Miamiban került kapcsolatba először a vállalat, amikor összes ottani városnéző buszukat az amerikai nemzeti vízilabda bajnokság győztes csapatának játékosairól nevezték el.

A vízilabda ügyének népszerűsítése Budapesten is kézenfekvő választás volt. – Amellett, hogy a vízilabda Magyarországon a legsikeresebb és legtöbb nemzetközi bajnoki címet adó sportágak közé tartozik, történelmi érdekessége is van, amellyel érdemes megismertetni az ide látogató külföldieket, gondoljunk csak az 1956-os Melbourne-i olimpián lezajlott szovjet-magyar döntőre. – mondta Bóna Ákos.

Big Bus_Nagy Viktor

A Big Bus Tours társadalmi célú kampányának ötlete a budapesti Brit Nagykövetség kereskedelmi osztályától származik. – Büszkék vagyunk erre az újító szellemű kezdeményezésre. Fantasztikus lehetőségek rejlenek a világbajnok magyar vízilabda-csapat és egy világszínvonalú brit cég kapcsolatában – mondta a mai sajtótájékoztatón Jonathan Knott budapesti brit nagykövet. – Remélem, hosszú évekig tartó, gyümölcsöző együttműködés kezdete lesz a mai nap – tette hozzá a nagykövet.

A Big Bus Tours felajánlását örömmel fogadta a Magyar Vízilabda Szövetség, amelynek képviseletében Benedek Tibor szövetségi kapitány, háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó-edző vett részt a sajtótájékoztatón. Benedek Tibor elmondta: – Örömmel fogadtuk a felajánlást, hiszen minden sportolónak sokat jelent, ha a szurkolók nemzetközi szinten is jobban megismerhetik. Év végéig több tízezer ember fogja látni a csapattagok nevét és hallani a bemutatásukat a buszokon, ami elősegítheti azt is, hogy felhívjuk a világ figyelmét a jövőre Budapesten rendezendő Vízilabda Európa-bajnokságra is.

A Big Bus Tours által üzemeltetett 11 budapesti városnéző buszon mától fogva 2013. év végéig láthatók a magyar vízilabda válogatott játékosainak nevével és sapkaszámával ellátott matricák.

(Forrás: Brit Nagykövetség, fotó: Todoroff Lázár)

This entry was posted in Egyéb and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.