Vasárnap ebéd után jön az NFL

detroitfalconsÚjabb fantasztikus sporttörténelmi pillanatokat élhet át az, aki vasárnap 14:30-kor a Sport1-re kapcsol.

Első alkalommal történik meg ugyanis, hogy nem az európaiaknak, hanem az amerikaiaknak kell korán kelniük, ha egy NFL alapszakasz-mérkőzést élőben akarnak megnézni. Az Atlanta Falcons-Detroit Lions találkozó ugyanis a valaha volt legkorábban kezdődő tétmérkőzés a liga történetében.

Több tengerentúli oldal „túlélési kézikönyveket” ad ki olvasóinak, hogyan maradjak éberek, ha egymás után négy NFL-meccset akarnak megnézni élőben. Különösen fontosnak tartják, hogy az első, londoni meccs alatt még ne kezdjenek el alkoholt inni, mert akkor tuti nem lesznek képesek ébren (józanul) maradni a késő esti mérkőzésig. Az NFL elöljárói régóta azon gondolkodnak, hogyan lehetne a liga brutális nézettségét kihasználva növelni a hétvégi nézettséget. Mivel a szombati nap a hagyományok szerint az egyetemi futballé (Karácsony környékén azért az NFL „lenyúl” majd egy szombatot is), nincs más választás, mint (az ottani idő szerint) reggeli órákba beszorítani egy újabb mérkőzés. A teszteléshez a legjobb ötletnek az egyik londoni mérkőzés (helyi idő szerint) kora délutánra való áthelyezése volt. A nyugati partiak így hajnali 6:30-kor kell, hogy ébredjenek ha meg akarják nézni a Falcons és a Lions összecsapását.

„Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan működik majd ez a rendszer” – mondta a NFL egyik alelnöke, Brian Rolapp. „Nekem is el kell majd lógnom a templomból, hogy elérjem a kezdőrúgást. Nagyon nehéz megjósolni, remélem ott leszünk minden háztartásban vasárnap kora reggel is.”

A mérkőzést közvetítő FOX képviselői kicsit aggódnak, hiszen nem elég, hogy a Detroit amúgy sem számít a tengerentúli nézők kedvencének, az Atlanta idén gyengén szerepel, ráadásul a Lions két legjobbja, Calvin Johnson és Reggie Bush elképzelhető, hogy kihagyja a találkozót. Európában viszont örülhetünk, hiszen soha még ilyen kellemes időpontban nem nézhettünk amerikai futballt.

(Sport TV)

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.