Vasárnap két érmet hoztak az Eb-ről szumózóink

szumó_magyar válogatott_JPP

A két európai szövetség közül a kijevi által megrendezett Európa-bajnokságon az amatőrt körülmények között készülő magyar szumó válogatott dicséretesen helytállt. A juniorok által szombaton megszerzett érmeket követően a felnőttek sem adták alább: ők is nedálokkal térhetnek haza az ukrajnai fővárosból.

Vasárnap a felnőttek léptek küzdőtérre és a piros-fehér-zöld szinek képviselői egymást múlták felül. Előbb a gyengébb nem legjobbjai, a nők harcolták ki a csapatversenyben a bronzérmet, mégpedig Makai Erika, Forgó Fruzsina és Kurucz Ildikó összeállításban.

A férfiak lekopírozták a nők eredményét és ők is bronzérmeket vehettek át az eredményhirdetéskor. Ők Nemes Dávid, Prím Zoltán és Vas Zoltán összetételű hármasfogattal érték el az elismerést érdemlő, dobogós helyezést.

A felnőttek egyéni küzdelmei során érmet ugyan nem sikerült szerezni, viszont értékes helyezésekkel gyarapították versenyzőink a magyar küldöttség sikerlistáját. Nehézsúlyban (+115 kg) Nemes Dávid 5. lett,  a nyílt (Open) kategóriában – ahol mindenki indulhat, testsúlytól függetlenül – Vas Zoltán az 5. helyen végzett.  Ugyancsak 5. lett -85 kg-ban Németh Normann is.

„Elégedett vagyok a csapat teljesítményével. A szervezés és a bíráskodás nem volt profinak mondható. A fiataloktól szép eredményeket várhatunk a továbbiakban, így elsősorban Prím Martintól, Forgó Fruzsinától, és Vas Zoltántól” – mondta a jochapress.hu érdeklődésére Ancsin László, a hazai szövetség elnöke.

 

 

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.