Vass Sándor szerint Hajdu János kudarcot vallott

Vass Sándor_JPNem tud kiemelkedő teljesítményt mondani, mert bár Görbicz jó volt, de világklasszisként ennél többre képes; Tomori meg sem közelítette önmagát, kapusaink pedig messze voltak Pálinger korábbi bravúrjaitól. Hajdu János kapitány két korábbi sikeres beugrása után most kudarcot vallott, mert ebben a társaságban akár az aranyérem is benne van – véli igen kritikusan Vass Sándor korábbi kézilabda szövetségi kapitány, aki a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: Karl Erik Böhn Eb-bronza idején sokkal nyugodtabb volt a csapat, de ő Böhn helyében az edzősködés helyett most az egészségével foglalkozna.

„A minimális célt tényleg elérte a válogatott, ott voltak a legjobb nyolcban, elverték a spanyolokat: azt hiszem, az a meccs volt lényegében a vb-szereplésünk. A hatodik meccsre tehát sikerült a koncentráció, de egy edzőnek a többi meccsre is készülnie kell. A spanyol csapat egyébként nagyon rosszul játszott, pedig elvileg jobb válogatott a minket búcsúztató braziloknál. A brazil meccs alatt mindenesetre sikerült elszívnom egy doboz szivart: nem értettem például, hogy a kilencedik percre Görbicz már a harmadik balszélsőnk volt, meglepett az ily mérvű csapatforgatás, nem volt indokolt ennyi csere – ez derült ki utólag. A bírókat sem érdemes szidnunk, mert 50 percig nekünk fújtak” – értékelt a korábbi válogatott kézis, Vass Sándor

Hozzátette: „Megmagyarázhatatlan számomra a csapat a világbajnokságon: meccseinken általában egy-két ember játszott jól, közösségként csak a spanyolok ellen működtünk. Minden meccset egybevéve nem tudok kiegyensúlyozott, kiemelkedő teljesítményt mondani. Tomori például klasszisához képest a vébén gyenge teljesítményt nyújtott, meg sem közelítette önmagát. Görbicz nem volt rossz, de ahhoz képest, hogy ő a világ egyik legjobb játékosa, ez kevés, neki végig karmesternek kell lennie. A kapusainkról pedig annyit: amit Kiss Éva nyújtott tavaly az Eb-n, az sokkal több volt, mint most kettőjük teljesítménye együtt, habár Herrnek voltak bravúrjai jó pillanatokban. Pálinger egykori tudását meg sem közelítették.”

Hajdu_Janos „Hogyan értékelném Hajdu János kapitány munkáját? Az övé amolyan tűzoltó munka volt Böhn betegsége miatt, ő elvállalta, de ezzel felelősség is jár. Kétszer már volt ilyen beugró sikeresen, most én azt mondanám: ez nem sikerült. Ezt a csapatot össze kell majd rakni úgy, ahogy a tudása alapján megérdemli. Ebben a válogatottban a vébé-arany is benne volt, ha túljutottak volna a brazilokon. Azt, hogy a következő hazai Eb-re való építkezést Böhn hogy gondolja, nem tudhatom – én a helyében inkább az egészségemre gondolnék edzősködés helyett. De egy biztos: a tavalyi Eb-bronz idején sokkal nyugodtabbnak látszott a csapat, ami a stáb és a norvég edző teljesítménye volt” – mondta el a korábban szövetségi kapitányként és szövetségi vezetőként is dolgozó Vass.

Forrás: DIGI Sport HD

 

This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.