Véber György kétmeccses eltiltást kapott

VEber György _440Kétmeccses eltiltást kapott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságától Véber György, az OTP Bank Ligában szereplő PMFC-Matias vezetőedzője.

A testület azzal indokolta keddi döntését, hogy a szakember az Újpest elleni hétvégi bajnokin sportszerűtlenül viselkedett. Ugyanezen okból a rivális fővárosiak kapusedzőjét, Pálinkás Andrást egy találkozótól tiltották el. A szombati összecsapáson a házigazda pécsiek vezető gólja után kisebb vita alakult ki a kispadoknál, ezt követően a játékvezető Vébert és Pálinkást is felküldte a lelátóra.

A meccs kapcsán – visszaesőként – a pécsiek 400 ezer, az újpestiek pedig 300 ezer forint bírságot kaptak. Mindkét klubnak azért kell fizetnie, mert szurkolói trágár rigmusokat skandáltak.

Véber a mérkőzés után a Dunántúli Naplónak nyilatkozott.

Az Újpest ellen elég bágyadt, fáradt társaság benyomását keltette a csapata.

– Az Újpest ellen egyedül én voltam friss… Igen, pont erről van szó, és ezért is vállaltam magamra a felelősséget. Abban hibáztam ugyanis, hogy nem vettem vissza időben a terhelésből. Nem a játékosokkal van probléma, ők ugyanis maximálisan partnerek a munkában, teljes mellszélességgel csinálják a dolgukat. A Puskás Akadémia elleni bajnoki előtt kicsivel kevesebbet edzettünk, ráadásul egy nappal rövidebb volt a hét, hiszen pénteken játszottunk. Az Újpestre készülve viszont úgy éreztem, itt van az a hét, amelyet teljes egészében a saját elképzeléseim szerint dolgozunk végig – nem jól sült el. Hangsúlyoznom kell, nem rossz a csapat erőnléte, csak más jellegű munkát végzünk, mint korábban. Ez a keret jó, ha a játékosok magukévá teszik azt a fajta munkát, amit én várok tőlük, abból jó fog kisülni, ebben egészen biztos vagyok!

– Minél előbb ki kell sülnie annak a jónak, mert még nincs győzelme a PMFC-nek.

– Én is abban bízom, hogy minél előbb meglátszik majd a munkánk eredménye. Az Újpest elleni meccs után életemben talán először örültem egy döntetlennek. Ez az én saram volt. Amikor megláttam, mi történik a pályán, kiült a döbbenet az arcomra.

A fegyelmi bizottság 300 ezer forintos bírságot szabott ki a szintén visszaeső Debrecenre, mert megítélése szerint a csapat szurkolói megbotránkoztatóan viselkedtek a Puskás Akadémia elleni mérkőzésen. Ugyanekkora pénzbüntetést kapott a Videoton is, amelynek drukkerei az indoklás szerint a Győr elleni találkozón trágár rigmusokat skandáltak és pirotechnikai eszközöket használtak. A vendégek is fizetnek, mégpedig 200 ezer forintot a szurkolók megbotránkoztató bekiabálásai miatt.

A Diósgyőrt hasonló okokból 100 ezer forint befizetésére kötelezték.

Színes lapok miatt a Haladás 30 ezer forintot fizet, míg a kiállított nyíregyházi Fodor Ferenc egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

(MTI)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.