Végh „Pumukli” Attilára két műtét vár, de előtte ott lesz a Symában

 MMA_Végh Pumukli Attila,  14.  05. 08.

A Bellator FC-MMA félnehézsúlyú világbajnoka volt. Egészen március közepéig, amikor Kansas Cityben egy vitatott mérkőzésen, megosztott pontozással veszített Emanuel Newton ellen. A bősiek nagy kedvence, Végh „Pumukli” Attila azonban nem kesereg, ám mielőtt a visszavágó lehetőségét keresné, megműtteti kezét, és közben persze részt vesz május 24-én a SYMA-csarnokban megrendezésre kerülő MAX2014 – SCITEC NUTRITION Harcművész és Küzdősport Expón is, amely Magyarország első ilyen volumenű rendezvénye lesz.

Az MMA finomságait ismerők számára nagyon is jól cseng a szlovákiai Végh „Pumukli” Attila neve, aki valójában birkózóként kezdte pályafutását, majd tizenöt esztendősen kempózni kezdett, amelyben világ- és Európa-bajnok lett. Az MMA-ban 2008-ban tette meg az első lépéseket, ekkor debütált a szlovák profik között – sorozatban kilenc győzelemmel. A kezdeti években közép-európai sorozatokban szerepelt, majd 2011-ben bejelentették, hogy aláírt a tengerentúli Bellator MMA-sorozatba, amelyben sikeresen tudott bemutatkozni. 2013-ban már címmérkőzést vívhatott: az év elején Christian M’Pumbutól hódította el az övet, amelyet idén márciusban megosztott pontozással vett el tőle Emanuel Newton, akit „Pumukli” korábban már legyőzött egyszer.

A mérkőzést követően a visszavágás lehetőségéről nyilatkozott a bősi harcos, aki azonban – mint a Totaldamage.hu-nak adott friss videointerjújában elárulta, előbb megműtteti kezét. Mivel két helyen, a csuklóján és az ujjainál is operációra van szükség, így több mint két hónapos kihagyás vár a bajnokra.

És hogy milyen jövő vár rá a Bellatornál? A szervezet már most jelezte, hogy a nyári sorozatban igényt tartana Végh „Pumukli” Attilára, aki azonban most elsősorban a gyógyulásra fókuszál. Egy korábbi tornagyőzelme és a címmérkőzése miatt 3+3 mérkőzés vár rá az amerikai szervezetnél, ám a távolabbi céljai között már az MMA legnagyobb szervezetének, az UFC-nek a mérkőzései lebegnek.

Aki szeretne még többet megtudni Végh „Pumukli” Attila pályafutásáról mindenképpen látogasson ki a MAX2014-re, amelyen bősi pályatársával Buchinger „Buki” Ivánnal tartanak szemináriumot.

Az MMA-csillag mellett persze más küzdősportok és harcművészetek neves képviselői is tartanak edzéseket, bemutatókat, szemináriumokat a Syma-csarnokban. A MAX2014 SCITEC NUTRITION Harcművész és Küzdősport Expóról bővebben a www.kuzdosportexpo.hu portálon, illetve a facebook.com/maxbudapest oldalon olvashat.

(Forrás:_MNO.hu)

This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.