Verrasztóék remekeltek, Jakabos Zsuzsanna először nyert

Verrasztó Evelyn Verrasztó Evelyn duplázása, bátyja, Dávid 200 mellen aratott sikere, Cseh László remeklése 200 vegyesen, valamint Jakabos Zsuzsanna vállműtét utáni első győzelme voltak a fénypontjai a Budapest Open zárónapjának.

Remekül indította a Verrasztó-család az utolsó napot: előbb Dávid diadalmaskodott 200 mellen – megelőzve a specialistákat, így az ifjúsági vb-ezüstérmes Horváth Dávidot -, majd öt perc múlva Evelyn aratott magabiztos sikert 200 gyorson. Ő később a 100 pillangót is megnyerte, szédületes hajrával kerülve a versenyben 96 méteren át vezető Szilágyi Liliána elé.

Ugyanebben a számban, mintegy megbújva lett harmadik Késely Ajna: ezt a nevet muszájúszás_Késely Anna_Kőbánya megjegyezni, az ifjú – de még milyen ifjú! – hölgy ugyanis Risztov Éva 14 évesen felállított csúcsát döntötte meg 12 és fél évesen! Turi György, a Kőbánya SC vezetőedzője csupán annyit mondott, ilyen csiszolatlan gyémánt nagyon régen volt a kezei között, Kiss László szövetségi kapitány azért morcos, mert Ajnát az idén még egyetlen nemzetközi versenyen, így az ifjúsági Európa-bajnokságon sem lehet indítani, a LEN érthetetlen korhatár-szabályai miatt

A kőbányai gárda másik két csillaga, Bernek Péter és Cseh László is kitett magáért, előbbi 100 háton, utóbbi 200 vegyesen győzött, igaz, ezúttal nem rendezték át annyira az európai ranglistát, mint a korábbi napokban.

„Jó úton járunk: erősödnöm kell, aztán az utolsó hetekben teljesen tökéletessé kell tenni a technikát, és akkor lehet esélyem az Európa-bajnokságon az aranyéremre.”

Cseh László bevallotta, ma már nem hajszolta úgy magát: „A negyedik napon már kicsit fáradtabb az ember, ráadásul nem nyomtak annyira a többiek, hogy még többet préseljek ki magamból. Ettől függetlenül optimistán tekintek a nyárra.”

Jakabos Zsuzsanna naponta több számban is indult, rendre ott volt az élbolyban – győzni viszont épp az utolsó fellépésén, 50 gyorson sikerült. Őszi, súlyos vállműtétje  után örvendetes a győri klasszis formája.

Úszás120529_27_Jakabos Zsuzsanna mikrofonnal„Nem is annak örülök, hogy győztem, sokkal inkább annak, hogy amit elterveztem, azt sikerült megcsinálnom – mondta a nap végén Jakabos Zsu. – Grazban versenyeztem először, nekem most az ottani idők voltak a szintek, azoknál akartam jobbat úszni, ez sikerült. Időnként még érzem a vállam, a műtét után öt hónapot mondtak az orvosok – én már azt nagyon hosszúnak találtam –, aztán fél évet, nemrég pedig azt, kell egy teljes év, hogy minden fájdalom eltűnjön.  A jobb vállam még mindig kisebb, kevésbé erős, mint a bal, és ezt pillangónál nagyon érzem.  Most elmegyünk egy magaslati edzőtáborba, ahol erőben utolérhetem magam, utána meglátjuk, jöhet a pillangó, vagy még várni kell vele.”

Ami a többi számot illeti, női 200 vegyesen György Réka lett az első, férfi 100 gyorson a hajdúszoboszlói villámember, Holoda Péter győzött .(A favorit, Takács Krisztián egy szombat este elfogyasztott gyros-tálnak esett áldozatul: gyomorpanaszok miatt sem ő, sem újvárosi klubtársa, Balog Gábor nem állhatott rajthoz vasárnap). Az újpestieknek is jutott három elsőség: Sztankovics Anna 100 mellen, Burián Anna 200 háton nyert, és a női vegyesváltó is diadalmaskodott. A Kőbánya aranykollekciója gyarapodott 50 pillangón (Pulai Bence) és férfi vegyesváltóban, míg a hölgyek maratoniján a szegedi Novoszáth Melinda nyert, azaz a 800 után 1500-on is ő vitte el a pálmát.

Budapest Open, a 4. nap bajnokai.  Férfiak:

50m pillangó: Pulai Bence (Kőbánya SC) 24.37

100m gyors: Holoda Péter (Hajdúszoboszló) 50.27

100m hát: Bernek Péter (Kőbánya SC) 55.12

200m mell: Verrasztó Dávid (A Jövő SC Veolia) 2:13.33

200m vegyes: Cseh László (Kőbánya SC) 2:01.26

4x100m vegyesváltó: Kőbánya SC 3:47.49

(Bernek Péter, Horváth Dávid, Pulai Bence, Pulai Vince)

Nők

50m gyors: Jakabos Zsuzsanna (Győri ÚE) 26.26

100m pillangó: Verrasztó Evelyn (A Jövő SC Veolia) 59.22

100m mell: Sztankovics Anna (UTE) 1:09.44

200m gyors: Verrasztó Evelyn (A Jövő SC Veolia) 1:58.84

200m hát: Burián Kata (UTE) 2:13.09

200m vegyes: György Réka (TFSE) 2:15.55

1500m gyors: Novoszáth Melinda (Szegedi ÚE) 17:16.41

4x100m vegyesváltó: UTE 4:18.87

(Burián Kata, Sztankovics Anna, Ilyés Laura Vanda, Gyurovics Fanni)

(Forrás: MUSZ, fotók: JochaPress.hu)

 

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.