Veszprém: vizsgálat és új igazolás a jövőre

Aron PalmarssonA Telekom Sporthír Szolgálat információi szerint az MKB-MVM Veszprém hivatalos levélben kéri az Európai Kézilabda Szövetséget (EHF), hogy vizsgálja ki a hétvégi Final Four bronzmérkőzésén történteket. Friss hír még a klub háza tájáról, hogy a négyes döntő legértékesebb játékosának megválasztott kieli Aron Palmarsson (a képen) hároméves szerződést írt alá a magyar bajnokhoz, amely jövő nyáron lép életbe.

„A mérkőzés fehérorosz játékvezetői több erősen megkérdőjelezhető döntést hoztak, az utolsó egy percben viszont már olyan vaskos hibákat követtek el, amelyekkel – a mi csapatunkat sújtva – befolyásolták a végeredmény kialakulását.  És hibázott a zsűri is! Emellett nem mehettünk el szótlanul. A levél megfogalmazásával és annak tartalmával az elnökségünk tagjai kivétel nélkül egyetértettek. Várjuk az EHF válaszlevelét, és az abban foglaltak megismerése után döntünk a következő lépésünkről” – nyilatkozta a hírszolgálatnak Fonyó Károly, a veszprémiek elnöke, aki hozzátette, hogy három szakértő véleményét is kikérték, mielőtt cselekedtek volna.

A klub elnöke szerint nem csupán a magyar bajnokcsapat számára fontos, hogy a Kölnben történtek ne maradhassanak következmények nélkül. „A bronzmérkőzés után a szakértő közönség már „ítéletet mondott”, amikor kifütyülte az eredményhirdetést, és ezzel a maga módján a nemtetszését fejezte ki. Véleményünk szerint megengedhetetlen az, hogy az európai kézilabdázás egyik csúcseseményén, amelynek a költségvetése 60 millió Euró volt, és amelyen mindkét napon 20 ezer néző bíztatta a csapatokat, olyan dolgok történhessenek meg, amelyek megmagyarázhatatlanok, elfogadhatatlanok és ráadásul az eredmény alakulását is befolyásolják. Objektív vizsgálatra van szükség, amely eloszlatja a nézők, a közvetítők, nem utolsó sorban a támogatók kételyeit, akikre a jövőben csak akkor lehet számítani, ha nem maradnak bizonytalanságban” – hangsúlyozta az elöljáró.

A veszprémi klub egy másik, a neve elhallgatását kérő vezetője szerint nem csupán a játékvezetők, hanem a zsűri is súlyos hibát követett el. Véleménye szerint a fehérorosz dirigensek az utolsó percben összezavarodtak, képtelenek voltak kézben tartani a mérkőzés irányítását. Számára nem lenne meglepő, ha Andrej Guszkóra és Sziarhej Repkinre hosszabb, minimum fél éves eltiltás várna.

Emellett fontos hír még, hogy a klub hároméves szerződést kötött Aron Palmarrssonnal, a Kiel izlandi irányító-átlövőjével – minderről a klub hivatalos honlapja számolt be. Az még hozzátartozik a dologhoz, hogy a kontraktus csak 2015. július 1-jén lép életbe.

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.