Veszprémiként Rióért fújják a sípot!

kezi_Horváth Péter, Marton Balázs, veol.hu A Horváth Péter, Marton Balázs veszprémi játékvezetői páros fújta a sípot a román Baie Mare és a norvég Larvik Bajnokok Ligája összecsapáson  három nappal ezelőtt. Ők a nemzetközi porondon legtöbbet foglalkoztatott hazai kézilabda bírók. Sőt, egyelőre az egyetlenek!

Sikerült telefonon elérni a síp mestereit, akiknek bőven van dolguk, hiszen sorozatban kapják a küldéseket, ezzel is elismerést szerezve a hazai testületnek, a magyar kézilabda sportnak.

– Minden rendben volt Nagybányán, az északi hölgyek a végén eggyel nyertek – foglalta össze a lényeget Marton Balázs. – A hazai szurkolók vastapsa kísért az autónkig elindulás előtt. Egy rossz szavuk nem volt ránk.

A fiatal veszprémi duónak fut a szekere, a legrangosabb nemzetközi kupák összecsapásaira küldik őket!

– Valóban nincs okunk panaszra– mondta Horváth Péter. – Nemrég a Metalurg Szkopje – Kiel összecsapáson bíráskodhattunk. Marko Vujinék együttese továbbra is nagyon erős, minden bizonnyal egyik esélyese a jövő évi Final-Fourban való szereplésnek.

A veszprémi játékvezetői páros évek óta tartja kiváló formáját. Nem véletlen, hogy ott lehetnek a klub és válogatott tornák világeseményein is. A legutóbbi MKB-MVM Veszprém – Zágráb Seha Liga összecsapás nemzetközi ellenőre, Nacsevszki úr heves gesztikulációkkal érdeklődött, miként lehet az, hogy ők csak tartalékok ebben a sorozatban.

– Szerencsére már ez a probléma is rendeződött – büszkélkedett a két fiatalember. – Hamarosan itt is pályára léphetünk, úgyhogy talán már a jövő héten útra kelhetünk. Örülünk, hogy itt is rutint szerezhetünk, gyakorolhatunk. Minél több nemzetközi összecsapáson fújhatjuk a sípot, nekünk annál jobb.

Erre szükség is lesz, mert már a sokadik nagy tornán is részt vehet a Horváth-Marton páros. A decemberi magyar-horvát közös rendezésű női Európa-bajnokságra  is megjött nekik a meghívó. Mivel Németh András szövetségi kapitány magyar válogatottja is ott lesz a tornán, ezért a mi „fiaink” az ellenérdekelt csoportok csapatainak meccseit fújják. Női válogatottunk minél jobban szerepel, a bíróknak annál kevesebb az esélyük érmes meccs vezetésére. Ez már legutóbb is előfordult.

A veszprémi fiatalembereknek egy bánata van, hogy a férfi Európa és világbajnokságon még nem vehettek részt. Egyetlen cél lebeg előttük: teljesítményükkel kivívni a riói olimpián való részvételt.

(Vasárnapi Napló/Donát Tamás, fotó: veol.hu)

 

This entry was posted in Blog and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.