Vetési Iván most éppen Kovács Pétert függesztette fel!

Vetési Iván_JPÚjabb, erősen vitatható esettel gyarapodott a Magyar Kézilabda Szövetség nagyhatalmú elnökének, Vetési Ivánnak a produkciós listája. Vetési úr ugyanis megírta levelét, amelynek címzettje nem más, mint Kovács Péter, a hazai rendezésű junior férfi kézilabda világbajnokságon elég mérsékelten szerepelt magyar válogatott (10. hely) edzője. Az elnök arról tájékozatta Kovácsot, hogy a szeptemberi elnökségi ülésig felfüggeszti őt, s egyben fel is menti a munkavégzés alól.

Aki figyelemmel kíséri Vetési úr ténykedését a Magyar Kézilabda Szövetség élén, azt igazából nem is éri hidegzuhanyként az ő újabb egyszemélyi döntése. A magyar sport egyik, igen erős embere ugyanis tett már egy-két, ugyancsak meredek húzást. Az Évszázad Játékosa címet is kiérdemelt, a világválogatottba is többször behívott, egykori 323-szoros magyar válogatott kézilabdázó edzőként is számos sikert könyvelhetett el. ( Németország, Ausztria, Pick-Szeged, Dunaferr, Törökország) így minimum megkérdőjelezhető, hogy ez a Vetési-döntés mennyire megalapozott…Azt ugyanis túlzott merészség lenne bárki részéről is megállapítani, hogy a több, szorosan is vesztett meccs következtében végül a 10. helyen zárt válogatott balsikerében csak, vagy elsősorban Kovács Péter lenne a fő hibás.

Kovács Péter_JP_kéziHa Vetési úr a szeptemberi elnökségi ülésen beszámoltatta volna Kovácsot, majd a szakma vezető embereinek támogatását élvezve hívja vissza őt, akkor azt a döntést sokkal nehezebb lenne támadni. Így viszont ez a döntés csak egy, a fentebb emlegetettek közül. Hogy konkrét példát is mondjak: amikor a Tatabánya férfi együttese váratlanul vereséget szenvedett a Kecskeméttől, azonnal bundára gyanakodott és fegyelmi vizsgálatot indíttatott. ás, hasonlóan minimum vitatható esetekben a fegyelmi érdekes módon elmaradt.

A végére talán még két, egyaránt igen érdekes és tanulságos véleményt idéznék. Juhász István, a szövetség szakmai igazgatója érdeklődésemre szűkszavúan így nyilatkozott:

– Amíg az elnökségi ülés nem zajlik le és Kovács Péter nem számol be, nem szeretném kommentálni az esetet.

A „nesze semmi, fogd meg jól” vélekedést követően Mocsai Lajost, mint a szeptember elsején, egyéves előkészítő tevékenység után induló Kézilabda Akadémia igazgatóját – egyben Kovács munkahelyi főnökét is – kérdeztem:

– A junior válogatottal kapcsolatosan órákon keresztül lehetne beszélni a történésekről, azok hátteréről és a következményekről. Egy biztos: én 1984 óta dolgozom különböző szinteken Kovács Péterrel, így elmondhatom, hogy elég jól ismerem őt. Bármi is történjék, én mindent el fogok követni azért, hogy Péter megtalálja a helyét az akadémián belül.

Vetési úr hirtelen haragjára zárszóként talán még egy „igaz történet”: tavasszal előbb felmentette Borsos Attilát, majd röviddel később ugyanő visszahelyezte Borsost abba a munkakörbe, ahonnan korábban ő távolította el. Az ilyen és hasonló Vetési-döntések aligha szorulnak bővebb magyarázatra.

This entry was posted in Blog and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.