Vetési szerint Dusebajev olimpiai aranyra hajt?

kezi_Vetési Iván 440

Nem érdekelte a fizetése, nem kerül többe elődeinél, olimpiai aranyat akar nyerni, személyét illetően a játékosok választása is szerencsésen egybeesett a kézilabda szövetség döntésével – ezt Talant Dusebajev szövetségi kapitányi megbízatásának részleteiről mondta el Vetési Iván elnök a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában, hozzátéve: segítője, Sótonyi László több lesz másodedzőnél. Vetési nem tartja kockázatnak Dusebajev heves vérmérsékletét, de azt jelezte: senki se számítson könnyű életre mellette.

„Amikor Mocsai Lajos augusztus végén visszaadta a megbízatást, utána vettük fel a kapcsolatot Dusebajevvel” – mondta Vetési Iván. “Arra már nem emlékszem, hányadik volt a jelöltlistánkon, amelyen három külföldi edző mellett magyar szakemberek is voltak, mert nem a külföldi volt a célunk, hanem a legjobb megoldás. Tárgyaltunk másokkal is tehát, a szűrő az volt a külföldiek esetében, hogy csak Magyarországon voltunk hajlandóak konzultálni, ez is jelezte az érdeklődők szándékainak komolyságát. Felvetődött átmenetileg az Ortega-Pastor duó is, de nem éreztük szerencsésnek, lettek volna konfliktusforrások. Kikértük a válogatott kulcsjátékosainak véleményét is, amely ez esetben szerencsére egybeesett a szövetség választásával.” – mondta el Vetési.

„Persze, azzal vállalunk kockázatot, hogy Dujshebaevnek van egy másik klubfeladata is a Kielcénél, de a két leterheltség jól elválasztható egymástól a versenynaptár világos elhatárolásai miatt. És éppen ezért választottunk mellé az ő javaslatára magyar segítőt. Így nincs a dolognak nagyobb rizikója, mint egy főállású kapitányt választani, ráadásul szezon közben nehéz ilyen szabad szakembert találni és tulajdonképpen Mocsai is a feladat mellett vitte a kézilabda akadémiát. Plusz Dusebajev személyét, szenvedélyét telitalálatnak éreztük, ő ráadásul jóban van a magyar élcsapatok edzőivel is. Ő abban is különleges ember, hogy nem a fizetéséről tárgyalt, s nem is kerül többe az elődöknél. Olimpiai aranyérmet akar nyerni, mert az hiányzik a gyűjteményéből.” – jelezte az elnök.

Hozzáfűzte: „Sótonyi László valóban több lehet, mint másodedző, nem véletlenül hívjuk szövetségi edzőnek. Rajta múlik, hogy el akar-e abba az irányba mozdulni, amit el tudunk képzelni, nevezetesen, hogy egyszer átvegye majd a posztot Dujshebaevtől, aki egyébként nagyon felkészülten érkezett, a 28-as kerete lényegében készen volt. Hogy megvan-e a veszélye, hogy ő a kézilabda Mourinhójaként túl heves lesz? Biztosan, hisz ilyen a habitusa, de ez valószínűleg kellett a tréneri sikereihez is. Nem látok ebben kockázati tényezőt, mert ugyanakkor fegyelmezett ember is, akinél már egyre nehezebben szakad el a cérna. Arra viszont számítsunk, hogy a sajátos stílusában kézilabdázói mellett nyomás alatt tartja majd a játékvezetőket és a zsűri asztalt is – senki se készüljön mellette nyugodt életre.”

(DIGI TV / Reggeli Start, fotó: JochaPress.hu)

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.