Viharba került Besenyei Péter

Peter Besenyei (HUN) - LifestyleHárom hét szünet után újra itt a Red Bull Air Race, a műrepülők legjobbjai a hétvégén Ascotban mérik össze tudásukat.

Besenyei Péter, az eddigi nehéz idény ellenére bizakodóan várja a következő futamokat, csapata pedig folyamatosan apró fejlesztéseket végez a repülőgépen.

A korábbi világbajnok az előző verseny helyszínéről, a lengyel Gdynia városából saját gépével repült Nagy-Britanniába. – „Nagyon rossz időben repültünk, a csatorna felett alig lehetett látni valamit, de szerencsésen letettem a gépet Wycombe-ban, hamarosan onnan repülök át Ascotba” – kezdte Besenyei Péter.

„Tudomásul kell venni, hogy idén vannak gondok a géppel, kisebb változásokat azonban mindig igyekszünk eszközölni a futamok között. Nehéz jósolgatni, de szerencsével elérhető a negyedik-ötödik helyezés, hiszen minden apróság számít, tizedmásodpercek döntenek”  mondta a Red Bull Air Race magyar világbajnoka. A szezon végén nagyobb átalakításokat tervez a csapat: „Le kell vágni a törzsből, közelebb hozni a motort, hogy jobb legyen a súlypont” – tette hozzá a pilóta.

A soron következő ascoti pálya a legkülönlegesebb helyszínek közé tartozik a szériában, hiszen a híres lóversenypálya felett száguldozik a világ leggyorsabb motorsportjának mezőnye. A magyar pilóta a Red Bull Air Race előző, lengyelországi futamán a hetedik helyen végzett, ezzel két pontot sikerült szereznie. A sorozatot az osztrák Hannes Arch magabiztosan vezeti a brit Paul Bonhomme előtt, ám az őket követő mezőny rendkívül szoros.

Peter Besenyei (HUN) - Action

Évi 1,9 milliárd az Air Race budapesti megrendezéséhez

A kormány támogatja a Red Bull Air Race műrepülő világkupa magyarországi megrendezését 2015 és 2017 között.

A Magyar Közlönyben megjelent határozatában a kormány jelezte, hogy felkérte az illetékes minisztert, gondoskodjon arról, hogy a sorozat jogtulajdonosa és a Hungaroring Sport Zrt. között a szükséges szerződéseket megkössék, illetve azt is kérte a nemzeti fejlesztési és a nemzetgazdasági minisztertől, hogy a rendezéshez szükséges anyagi fedezetet, legfeljebb évi hatmillió eurót (1,9 milliárd forintot) biztosítsa.

Az először 2003-ban megrendezett Air Race három év kihagyás után idén indult újra. Ebben az esztendőben nyolc futamot rendeznek, Magyarország, amely korábban rendszeresen házigazda volt, nem ad otthont versenynek. Az idei mezőnyt 12 pilóta alkotja, köztük a 2003-as győztes Besenyei Péter. (MTI)

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.