Világbajnoki aranyérmes a Benedek-csapat!

Benedek Tibor

MTI Fotó: Kovács Anikó

Tíz évvel a második világbajnokság megnyerése után a magyar férfi vízilabda-válogatott ismét Barcelonában nyert világbajnoki aranyérmet. Az újdonsült szövetségi kapitány Benedek Tibor rögtön első évében a csúcsra vezette “fiait”.

Álomszerűen kezdődött a Montenegro elleni világbajnoki döntő, Varga Dénes nyitó találata után Hárai Balázs kétszer volt eredményes. Bejött a kőkemény magyar védekezése, a Benedek-féle vízilabda catenaccio és a magyar kapuban parádézó Nagy Viktor 13 percig nem kapott gólt.

Nem remegtek meg a montenegrói kezek, Darko Brguljan szépítése és a nagyszünet után a harmadik negyed elején Ivovics és Petrovics révén egyenlített Montenegro (3-3).

Vámos Márton találatára ismét volt montenegrói válasz, majd Szivós Marci és Varga Dániel egy-egy góljával ismét két góllal vezetett a magyar válogatott (6-4).

A záró nyolc percben azonban Ivovics révén kétszer is egyenlített Montenegro, ám végül Szivós Marci második találatára már nem volt, nem lehetett válasz….

Magyarország hat ezüst- és egy bronzérem mellett 1973 és 2003 után harmadik aranyát szerezte meg a vb-k történetében, és ezzel a legeredményesebb nemzetté vált az olaszokat megelőzve. A magyarok legutóbb 2007-ben állhattak dobogóra, akkor a második helyen végeztek.

A csapatból egyedüliként Madaras Norbert ezen az estén lett kétszeresen világbajnok, hiszen ő már tíz évvel ezelőtt ott volt a Barcelonában győztes Kemény-csapatban.

A világbajnokság legjobb mezőnyjátékosa Varga Dénes, a legjobb kapus Nagy Viktor.

FINA vízilabda világbajnokság, döntő:

Magyarország-Montenegro 8-7 (2-0, 1-2, 3-3, 2-2)
Gól: Hárai Balázs 2, Szivós Márton 2, Hosnyánszky Norbert, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, ill. Ivovics 3, Darko Brguljan, Crousillat, Petrovics, Klikovak.

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.