Világbajnoki aranyérmes a magyar férfi párbajtőr-válogatott!

Boczkó Gábor MTI Fotó: Földi Imre

Boczkó Gábor
MTI Fotó: Földi Imre

Egy fantasztikus nap végén világbajnoki aranyérmes a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András és Szényi Péter összetételű magyar férfi párbajtőr-válogatott!

Egy passzív vívás miatt leállított asszóval kezdődött az Ukrajna elleni világbajnoki döntő, amiből gyorsan kiderült, hogy keleti szomszédaink nem fognak ész nélkül támadni. Az is kiderült a fiatal Rédli Andrásnak helyén van a szíve és az esze is, nem rohant bele az ukrán pengébe fölöslegesen. A folytatásban a combizomhúzódással, -szakadással vívó Boczkó Gábor nyert 3-1-re, majd a harmadik ember Imre Géza egy tust megtartott a magyar előnyből (9-8).

A második körben Rédli András óvatosan vívott Medvegyev ellen és okosan tartotta meg az előnyt, Imre Géza Nikisnnel döntetlenezett, majd passzív vívás miatt leállították Boczkó második asszóját Herey ellen (16-15).

A 7. párban a magyar csapat veterán párbajtőrözője Imre Géza volt a nyerőember, ki 12-8-ra nyert Medvegyev ellen. A csapat egyetlen világbajnoka 1998-ban és 2001-ben nyert párbajtőrcsapat világbajnoki aranyat.

Rédli ismét hozta a kötelező döntetlent, végül a sérült Boczkó Gáborra maradt az utolsó asszó. Ebben a három percben Nikisin már kockáztatott, ment előre, ám Boczek remek együttes találatokkal tartotta a távolságot. Végül négy tussal a magyar párbajtőr-válogatott bizonyult jobbnak.

Ez volt a hetedik magyar vb-arany a férfi párbajtőrözők csapatversenyében. Korábban 1959-ben, 1970-ben, 1971-ben, 1978-ban, 1998-ban és 2001-ben állhatott a dobogó tetejére a magyar együttes.

Párbajtőrcsapat világbajnoki döntő:

Magyarország-Ukrajna 42-38

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.